Ungdommelig med violet skær. Mørke men friske kirsebær og brombær med en anelse røg og fadtone i en duft med fin dybde i en ret kølig stil. Rund, åbenfrugtig smag med samme balance mellem modenhed og løftet friskhed. Ristet nød, undermodne solbær, hyben, rosmarin og oregano kommer til. Præcist moden, men ikke overmoden frugt med fin koncentration og længde. Struktur, balance og volumen signalerer, sammen med den lange prop af højklasse kork, at den har tiden for sig.
Den lille stump mark på 0,1 ha. ligger i bunden af skråningen nedenfor kapellet syd for landsbyen. Jorden er overvejende ler og sand plantet med hele 10.000 vinstokke / ha. eksponeret mod sydøst. Vinen lagrer 10 mdr. i egefade, 20% nye.
Volnay er overgangen fra de hvidvinsdominerede kommuner syd for til rødvinsområdet mod nord. Kommunen er kendt for feminine, fint strukturerede vine med frugten fremme i skoene; vine, der ofte viser deres kvaliteter uden at skulle vente i mange år. Chaignot højens skråning, hvor markerne ligger, er ret stejl og nogle grader mere sydvendt end vanligt i kommunerne nordpå. Der er godt 220 ha. marker, hvoraf 29 Premier Crus udgør godt halvdelen. Jorden er præget af limsten; øverst med en del skifer; på midtskråningen, hvor de fleste 1. Crus ligger, med mere kalk og længere nede med et betydeligt indhold af jern og grus. Vinstokkene vokser i højder fra 230 - 290 m. Med deres frugtrige delikatesse er vinene ofte et fint match for kvalitetsfjerkræ og oste med karakter.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric, der står i spidsen for domænet. Siden 2006 har han dyrket de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin.
Dag efter dag, sæson efter sæson, styres hver af deres handlinger af en ultimativ søgen efter kvalitet. Denne ambition tvinger dem til at være meget opmærksomme og omhyggelige med deres vinstokke. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vin flyttes kun ved tyngdekraft; ingen pumper. Vinene er rene og afbalancerede. I de hvide finder du renhed, elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde finder du struktur, finesse, frugt og styrke.