400,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2015 Pierre Amadieu "le Pas de l'Aigle" Gigondas "Terroir d'Exception"
Coup de Coeur i Guide Bettane 2016 (bedste i sit område). "Very sexy stuff", skriver den højt ansete Josh Raynolds. "Terrific" (WineAdvocate), en af blot to "Highly Recommended" i Decanter. Ganske lille mængde superb vin.
400,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Rhône |
Druesorter | Grenache/Garnatxa/Garnacha (90%) Syrah/Shiraz (10%) |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2015 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 362115WB |
Beskrivelse
Dette er Pierre Amadieu's top-Gigondas, der kommer fra den højest beliggende skråning ved foden af "Ørnepasset", 400 m.o.h. Fornem kombination af frugtdybde, en bred palet af smagsindtryk og rank struktur. Kan matche alt fra kraftige gryderetter og svampe til vildt og vintermad med fedtindhold, hvor syren fra de højtliggende marker giver modspil. Kan udvikle sig i mange år.
Her giver hver vinstok mindre end én flaske vin, og koncentrationen i druerne, kompleksiteten i terroir'et og friskheden fra skråningernes høje beliggenhed og de kølige nætter sætter et klart aftryk. Druerne, 90% Grenache og 10% Syrah i 2014-årgangen, høstes sent ad flere omgange og gærer over en hel måned med skindkontakt. Herefter lagrer vinen i 24 måneder i store franske egefade. Dette giver en fin integration af eg og runder vinen fornemt af.
Farven er dyb og mørk. Næsen intens og kompleks med saftige noter af både lyse- og mørke frugter, blommer og figner. Smagen er silkeblød og fyldig med delikate røde frugter blandet med laurbær, hvor krydderier- og pebernoter blander sig på elegant vis i den lange og vedvarende afslutning.
Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som siden 1929 og gennem tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre, 2. generation, har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "Jeg vil lave elegante vine med behagelig friskhed og god frugtighed, der respekterer familiens traditioner og appellationens typiske kendetegn.
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres, Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Robert Parker siger bl.a. om domænet: "Læsere, der søger solid vin for pengene så vel som god typicitet fra Sydrhône, skal se på vinene fra Pierre Amadieu.....de giver altid masser af nydelse og er rimeligt prissat".
Sydrhône 2014 begyndte med et køligt forår og sen knopskydning. Vejret varmede op, og blomstringen forløb godt, hvorefter det blev køligt igen med en del spredt regn fra sidst i juni til slutningen af august. Der var hyppigt behov for udtynding af druer pga. kraftig vækst og ind imellem rådskader. Ny regn i første halvdel af september, da varmen var vendt tilbage, gav botrytisangreb i en del lavtliggende områder, som nødvendiggjorde en streng sortering af druerne, som ellers havde en fin modenhed. De højere liggende områder med god ventilation, som det meste af Gigondas, slap lettere, og der var fint høstvejr derefter helt til midt oktober. Dyrkere, der gjorde deres markarbejde klogt, har lavet fine, delikate vine med god balance, der vil være tilnærmelige også som ret unge.
I Nord blev høstudbyttet kraftigt reduceret af haglstorme allerede i juni, hvor beskadigede druer skulle fjernes. Midtsommeren var hovedsageligt pæn men ret kølig. Varmen vendte tilbage, og, bortset fra en hurtig regnstorm over midten af august, var vejret fint fra primo august til midt oktober. Høstperioden var lang men uproblematisk. Vinstilen er, ligesom i syd, delikat, klar frugt med god syre og finesse, der ikke nødvendigvis skal modne længe, men mange vine kan.
Gigondas er en af Rhône-dalens Cru'er - dvs. hvor byens navn står på etiketten i stedet for, eksempelvis, blot Côtes du Rhône. Byen blev et "Cru" allerede i 1971. Gigondas ligger op mod bjergryggen Dentelles de Montmirail, som begrænser mængden af sol på markerne om morgenen og dermed forlænger modningstiden af Grenachdruen. Det giver mere syre og friskhed til druen.
Rødvinene må indeholde op til 80% Grenache og skal indeholde minimum 15% af Syrah og/eller Mourvèdre. Vinen er ofte lidt fastere end ærkerivalen Châteauneuf-du-Pape, men i reglen af samme type. De bedste lagrer fremragende.
Gigondas er hovedsageligt en rødvinsappellation, men der produceres også en begrænset mængde rosévin. De hvidvine, producenterne fremstiller, må altså ikke kaldes for Gigondas, men i stedet for blot "Côtes du Rhône".
Se 3 minutters video fra Gigondas og Pierre Amadieu: "Forår"!
Relaterede produkter
h504vg8zyca
z2gvhlj0sp2jth724z1t7dq04t2t0ef8
dz7grkai4w4t64pdfc4f59
DKK 000,00
DKK 000,00
3cenbtbnm5p
2eh0i56276sfkkphdjiayuclx7xw8pwj7
544qrkcw5inxihtjd2yhl
DKK 000,00
DKK 000,00
0etd20zfzuom
kjek3c17t08xdxj3097byuf2m5ohjg5p
sus68fj917o3jgcjbk6ej
DKK 000,00
DKK 000,00
xfmxlrgoo9
nymnwr4hkwngdnltdxa7vg4ksy3im3fk7
68sq35n18gja5lthge53h
DKK 000,00
DKK 000,00
bzsk77zarle
fmptsyz2deovsocs9zogar1qzzzmwhpsc
ug6n60etp7xuqrze3okso
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
88jejokx0nt
krfc6wpo9qpjaiszxi40mrd8ibei9uh
2b31bgpiwmtoiqbs5popb
DKK 000,00
DKK 000,00
ks80gwuyc69
kwkw38f3s5rmuws3s73k2erhjyq6xahn
xkph8bhsjzzr1rm6ay2xd
DKK 000,00
DKK 000,00
bwnoc30cesq
zkghdzpnx4pdk4bnaucsjkrst7s8jpocl
10axsklf2ykthp6g4hkhbl
DKK 000,00
DKK 000,00
e6zoaee02y7
x4tffz43ftnye84azvkeesro1xxjy9h8r
hw7v4txyvvhusvuaj2hecl
DKK 000,00
DKK 000,00
7e7gdswmc74
mqdso8yq5k9w0445273w3shbtuih77svw
cifsrpbin2afz58ps6jcv
DKK 000,00
DKK 000,00