Dette er Reverditos Superiore udgave af
Barbera d'Alba er kraft og finesse fra
Piemonte. Den viser den elegante og dybe side af
Barbera-druen - lagret på barriques og store egetræsfade. Aromaen er forførende med duft af modne kirsebær, mørke blommer, et strejf af vanilje og subtile krydderier. Smagen er både kraftfuld og blød med en harmonisk struktur, saftig frugt, velintegreret
syre og fine tanniner. Det er en
Barbera med substans uden at miste sin druefriskhed; udtryksfuld med karakter, frugt, krydderier og dybde. En vin til dem, der søger mere end bare frugtig friskhed i
Barbera.
Druerne kommer fra højereliggende parceller med kalkstens- og mergelrig jord, hvilket er ideelle betingelser for struktur og elegance. Druerne høstes i hånden og afstilkes inden gæring i rustfrie ståltanke ved kontrolleret
temperatur. Efter gæringen modner vinen i 12 måneder på nye fade, efterfulgt af yderligere 12 måneder på store egetræsfade. Denne kombination af ny og traditionel
lagring giver Delia dybde og kompleksitet uden at være domineret af træet. Den vil udvikle sig i 5-6 år og leve i op til 10 år. Fin til vildt, rødt kød, stege, grillet kød og fyldt pasta.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Reverdito siden 2010. Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en vingård på nu 22
hektar i la Morra og nabokommuner, som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria. Metoderne er bæredygtige - her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning. Michele var primus motor i det lokale projekt "Green Experience": Brug af naturgødning, skadedyrsbekæmpelse ved brug af teknikker der forstyrrer deres forplantning, spredning af gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og beskyttelse af den naturlige fauna. Mere end 70 dyrkere er nu tilknyttet dette projekt.
"Vi er dyrkere før producenter" siger Michele, og "vi går efter elegance, raffinement og genkendelighed. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra, og vinificeres derfor forskelligt." Arbejdet i kælderen er ellers helt traditionelt med ståltanke og en masse gamle "botti", træfade på 40 - 50 hl.
Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo'er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge.
Gambero Rosso skriver: "Reverdito tilbyder karakter og dybde i vine til særdeles rimelige priser".