700,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2016 Brunello di Montalcino Poggio al Carro, DOCG, Tenuta Celestino Pecci
Topvinen fra Celestino Pecci fra - måske - den bedste årgang nogenside i dette område fra. Dyb rubinrød med indbydende krydret, intens og vedvarende duft. Smagen er kraftig og vedvarende med lag på lag af mentol, blåbær og mokka. Det er en stor vin i perfekt balance med velintegrerede tanniner fra de store "botti", som vinen har lagret i. Det er en vin med lang udviklingspotentiale. Til fuglevildt, gode bøffer, velkrydrede pastaretter med kød og modne oste.
International Wine Report | 97 / 100 |
Din VInguide | 92 / 100 |
Jyllands Posten | 94 / 100 |
Oldenburgs Vinguide | 19 / 20 |
700,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2016 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 118316 |
Beskrivelse
Topvinen fra Celestino Pecci fra - måske - den bedste årgang nogenside i dette område fra. Dyb rubinrød med indbydende krydret, intens og vedvarende duft. Smagen er kraftig og vedvarende med lag på lag af mentol, blåbær og mokka. Det er en stor vin i perfekt balance med velintegrerede tanniner fra de store "botti", som vinen har lagret i. Det er en vin med lang udviklingspotentiale. Til fuglevildt, gode bøffer, velkrydrede pastaretter med kød og modne oste.
Navnet og symbolet af Karlsvognen på etiketten stammer fra vingårdens ejer, Tizianas barndom, da hun som lille pige blev kaldt "Poggio al Carro". Her, hvor der i dag er plantet vin, stod hun og betragtede stjernerne på himlen, som så meget større og mere overvældende ud fra toppen af bakken.
Druerne høstes i hånden, afstilkes, presses blødt og får 20 dages maceration og gæring i ståltank med temperaturkontrol. Vinen lagrer i store fade i 40 måneder og yderligere 12 måneder på flaske.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Celestino Pecci siden 2015. Celestino Pecci er en sand perle, der laver stor Brunello di Montalcino. Celestino Pecci er født på en gård nær Sant'Antimo i Montalcino. Hans forældre ville have, at han skulle blive kontoruddannet, men han ville hellere gå vinvejen. I 1968, da vinen ikke var så kendt og jorden billigere, købte han 40 ha. i den højtliggende del af området nord for Montalcino by, hvor Celestino og hustru Idria efterhånden har opbygget et fint ry for Brunello efter økologiske (men ikke certificerede) metoder. I dag har datteren Tiziana taget førertrøjen i produktionen.
Markerne er syd-sydvest eksponerede i ca. 350 m.s højde. En placering, der er god for temperaturforskelle mellem dag og nat, som fremmer friskhed i vinene, ikke mindst i varme årgange. Brunello lagrer ikke mindre end 3-4 år i store og mindre egefade før tapning, og siden på flaske 1-2 år før salg. "The wines are focused, clean and respectful of Montalcino tradition. This under-the-radar estate is worth checking out." - skriver Robert Parker (feb. 2017).
Montalcino ligger på en ca. 550 m. høj bakketop 30 km. syd for Siena, lidt syd for- og tættere på vestkysten end Montepulciano (Vino Nobile). Der er ca. 1200 ha. vin i et meget bakket landskab med store variationer, men generelt ligger markerne tæt på- og nord for byen højest og køligst, mens terrænet falder gradvist mod syd-sydøst, hvor det største vinareal er. Navnet Brunello "den lille brune" skyldes, at man før troede, druen var en egen sort, men det er en klon af Sangiovese, som er hoveddrue i hele Chianti. Brunello må kun laves 100% af den.
Vinene har længe været respekteret for kvalitet, men har først fået verdensry fra 1960'erne. Da Autostrada del Sole åbnede tæt på, svandt byens rolle som gennemfartsby og generelt handelscentrum hurtigt, og den måtte bygge sig selv op igen med vin som kvalitetsprodukt. Det lykkedes i så høj grad, at vinen var blandt de første til at få den strenge DOCG-appellation i 1980, og der er nu ca. 200 dyrkere. Klimaet er lunt for Toscana med mindre regn end gennemsnittet, og modningsproblemer ses meget sjældent.
Brunello-vinen skal lagre mindst 2 år i egefade og 4 mdr. på flaske. Lagringen sker ofte i en blanding af små- og store fade, afhængigt af årgangens karakter og den konkrete parcels mikroklima. En balancegang mellem frugtintensitet, saftighed/tørhed og bevarelse af frisk syre i vinen. Da den lange ventetid på salg, 4 år efter reglerne, kunne give producenterne lommesmerter, indførtes i 1984 Rosso di Montalcino, som ikke har fadlagringskrav, men stadig kun laves på Sangiovese. Det har også vist sig at højne kvaliteten af Brunello-vinen, da der er en mulighed for at deklassere partier af vin, der ikke lever op til de høje krav til- og priser på hovedvinen. Det giver også forbrugerne mulighed for en billigere vin, der har stilen men er mere frugtig og tidligere moden. Der justeres af og til på reglerne. Fx skal nye plantninger fra 2016 have en tæthed på mindst 4000 vinstokke/ha., og kravet til syreniveau for Rosso er sænket, så den kan være mere venlig og åben tidligere.
I 2016 gik alt op i en højere enhed i Toscana. Årgangen får hele 98 point hos Parkers the Wine Advocate, hvilket tangerer højeste pointscore nogensinde i mediet. Det er en årgang med de perfekte forhold i vækstsæsonen: nedbør på de rigtige tidspunkter samt en klassisk varm dagsrække med kølige nætter. Temperaturen steg lige op mod høsten, så druerne opnåede perfekt modenhed. 2016 har måske det største gemmepotentiale dette område nogensinde har set.
International Wine Report
Din VInguide
Jyllands Posten
Peccis vine har til tider flirtet med overmodenhed, hvilket let fører til heftig alkohol og kogt, likøragtig frugt. Men i 2016-versionen er Poggio al Carro, husets topvin, jam-packed med lidt af det det hele, uden at harmonien krakelerer. Den kommer fra den nordøstlige ende af zonen, og udbyttet er lavere end annatas, og den er laget på store botti. Stilen er stadig den samme: storladen, mørk og generøs, men tættere og endnu mere maskulin, mintet og koncentreret. Frugten er mere lakridset med tørrede urter, viol og blommekompot, urtebolsje sorte te og solbærbusk. Smagen er drevet af stor fylde og markeret frugtsødme med tilpas kradsbørstige tanniner. En mægtig og mægtig imponerende vin. Blockbuster-brunello. Stilen vil utvivlsomt dele vandene, men det er dæleme godt skruet sammen.
Oldenburgs Vinguide
Allerede næsen viser en imponerende dybde og skiftende finesser, og smagen imponerer videre, med en massiv saft, der er præget af så forskellige bidrag som mokka, timian, blåbær, engelsk lakrids og sveskeblommer. Det er de to sidstnævnte, der trækker i smagen, udholdende og lidenskabeligt. Stor, flot, perfektionistisk Brunello, der holder sig lang, blød, yndefuld, rig og fyldig.
Relaterede produkter
ga8yowozctm
gt1i794wwqgop52400zo9i7zskuohtxf5
qpdnpip2bt85jb5ckt8wwl
DKK 000,00
DKK 000,00
biw21ycxwe
robtj8vko4mf1q3u358bb1vlyrk3wxm
ahvcmqc648rqwb5b7yz12j
DKK 000,00
DKK 000,00
fhohwkp03pn
3atoy4sy62mqay8id0d2fwcg45x18zgb
8l5hz0b3bu6pggkky6ldhb
DKK 000,00
DKK 000,00
ismgbpiiec8
oedr98xkafei8gy337b4jl6rsiej64iq
nk71dappwdn84mjhqtkux8
DKK 000,00
DKK 000,00
n09ouzhn2b8
ezic13jo0ds0nust8pviqydrpye2mw59
gupds3fkyzi673ssl8ukx4
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
apqtxluqlti
2g5zu23o3xf6ut9b7np1lxe50r3r8fzqk
48vmboy256giqtojq9f0x
DKK 000,00
DKK 000,00
jun48nrj8ka
sr5n9qdnswsv4aao2cgn41dj5f6n49e2
0y5ga8kut8n1eefnmlfezdi
DKK 000,00
DKK 000,00
8znbg659bcd
dd5sane33u00tqdy9x0m9mddscfx8qg95
d7xjombqmjps0psq9w0kf
DKK 000,00
DKK 000,00
90l1w08cawo
x3m82bu4fb7r2oe537nw55xyrcnthu75
o3jv9mughf8qh5nlsfgtq
DKK 000,00
DKK 000,00
6ss188qkgyh
jwlmrjfylvgvqsehhzpzsxuw3w5c9iz
3oxif8my3nraair6zzfh0m
DKK 000,00
DKK 000,00