700,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2016 Brunello di Montalcino Poggio al Carro, DOCG, Tenuta Celestino Pecci
Topvinen fra Celestino Pecci fra - måske - den bedste årgang nogenside i dette område fra. Dyb rubinrød med indbydende krydret, intens og vedvarende duft. Smagen er kraftig og vedvarende med lag på lag af mentol, blåbær og mokka. Det er en stor vin i perfekt balance med velintegrerede tanniner fra de store "botti", som vinen har lagret i. Det er en vin med lang udviklingspotentiale. Til fuglevildt, gode bøffer, velkrydrede pastaretter med kød og modne oste.
International Wine Report | 97 / 100 |
Din VInguide | 92 / 100 |
Jyllands Posten | 94 / 100 |
Oldenburgs Vinguide | 19 / 20 |
700,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2016 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 118316 |
Beskrivelse
Topvinen fra Celestino Pecci fra - måske - den bedste årgang nogenside i dette område fra. Dyb rubinrød med indbydende krydret, intens og vedvarende duft. Smagen er kraftig og vedvarende med lag på lag af mentol, blåbær og mokka. Det er en stor vin i perfekt balance med velintegrerede tanniner fra de store "botti", som vinen har lagret i. Det er en vin med lang udviklingspotentiale. Til fuglevildt, gode bøffer, velkrydrede pastaretter med kød og modne oste.
Navnet og symbolet af Karlsvognen på etiketten stammer fra vingårdens ejer, Tizianas barndom, da hun som lille pige blev kaldt "Poggio al Carro". Her, hvor der i dag er plantet vin, stod hun og betragtede stjernerne på himlen, som så meget større og mere overvældende ud fra toppen af bakken.
Druerne høstes i hånden, afstilkes, presses blødt og får 20 dages maceration og gæring i ståltank med temperaturkontrol. Vinen lagrer i store fade i 40 måneder og yderligere 12 måneder på flaske.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Celestino Pecci siden 2015. Celestino Pecci er en sand perle, der laver stor Brunello di Montalcino. Celestino Pecci er født på en gård nær Sant'Antimo i Montalcino. Hans forældre ville have, at han skulle blive kontoruddannet, men han ville hellere gå vinvejen. I 1968, da vinen ikke var så kendt og jorden billigere, købte han 40 ha. i den højtliggende del af området nord for Montalcino by, hvor Celestino og hustru Idria efterhånden har opbygget et fint ry for Brunello efter økologiske (men ikke certificerede) metoder. I dag har datteren Tiziana taget førertrøjen i produktionen.
Markerne er syd-sydvest eksponerede i ca. 350 m.s højde. En placering, der er god for temperaturforskelle mellem dag og nat, som fremmer friskhed i vinene, ikke mindst i varme årgange. Brunello lagrer ikke mindre end 3-4 år i store og mindre egefade før tapning, og siden på flaske 1-2 år før salg. "The wines are focused, clean and respectful of Montalcino tradition. This under-the-radar estate is worth checking out." - skriver Robert Parker (feb. 2017).
Montalcino ligger på en ca. 550 m. høj bakketop 30 km. syd for Siena, lidt syd for- og tættere på vestkysten end Montepulciano (Vino Nobile). Der er ca. 1200 ha. vin i et meget bakket landskab med store variationer, men generelt ligger markerne tæt på- og nord for byen højest og køligst, mens terrænet falder gradvist mod syd-sydøst, hvor det største vinareal er. Navnet Brunello "den lille brune" skyldes, at man før troede, druen var en egen sort, men det er en klon af Sangiovese, som er hoveddrue i hele Chianti. Brunello må kun laves 100% af den.
Vinene har længe været respekteret for kvalitet, men har først fået verdensry fra 1960'erne. Da Autostrada del Sole åbnede tæt på, svandt byens rolle som gennemfartsby og generelt handelscentrum hurtigt, og den måtte bygge sig selv op igen med vin som kvalitetsprodukt. Det lykkedes i så høj grad, at vinen var blandt de første til at få den strenge DOCG-appellation i 1980, og der er nu ca. 200 dyrkere. Klimaet er lunt for Toscana med mindre regn end gennemsnittet, og modningsproblemer ses meget sjældent.
Brunello-vinen skal lagre mindst 2 år i egefade og 4 mdr. på flaske. Lagringen sker ofte i en blanding af små- og store fade, afhængigt af årgangens karakter og den konkrete parcels mikroklima. En balancegang mellem frugtintensitet, saftighed/tørhed og bevarelse af frisk syre i vinen. Da den lange ventetid på salg, 4 år efter reglerne, kunne give producenterne lommesmerter, indførtes i 1984 Rosso di Montalcino, som ikke har fadlagringskrav, men stadig kun laves på Sangiovese. Det har også vist sig at højne kvaliteten af Brunello-vinen, da der er en mulighed for at deklassere partier af vin, der ikke lever op til de høje krav til- og priser på hovedvinen. Det giver også forbrugerne mulighed for en billigere vin, der har stilen men er mere frugtig og tidligere moden. Der justeres af og til på reglerne. Fx skal nye plantninger fra 2016 have en tæthed på mindst 4000 vinstokke/ha., og kravet til syreniveau for Rosso er sænket, så den kan være mere venlig og åben tidligere.
I 2016 gik alt op i en højere enhed i Toscana. Årgangen får hele 98 point hos Parkers the Wine Advocate, hvilket tangerer højeste pointscore nogensinde i mediet. Det er en årgang med de perfekte forhold i vækstsæsonen: nedbør på de rigtige tidspunkter samt en klassisk varm dagsrække med kølige nætter. Temperaturen steg lige op mod høsten, så druerne opnåede perfekt modenhed. 2016 har måske det største gemmepotentiale dette område nogensinde har set.
International Wine Report
Din VInguide
Jyllands Posten
Peccis vine har til tider flirtet med overmodenhed, hvilket let fører til heftig alkohol og kogt, likøragtig frugt. Men i 2016-versionen er Poggio al Carro, husets topvin, jam-packed med lidt af det det hele, uden at harmonien krakelerer. Den kommer fra den nordøstlige ende af zonen, og udbyttet er lavere end annatas, og den er laget på store botti. Stilen er stadig den samme: storladen, mørk og generøs, men tættere og endnu mere maskulin, mintet og koncentreret. Frugten er mere lakridset med tørrede urter, viol og blommekompot, urtebolsje sorte te og solbærbusk. Smagen er drevet af stor fylde og markeret frugtsødme med tilpas kradsbørstige tanniner. En mægtig og mægtig imponerende vin. Blockbuster-brunello. Stilen vil utvivlsomt dele vandene, men det er dæleme godt skruet sammen.
Oldenburgs Vinguide
Allerede næsen viser en imponerende dybde og skiftende finesser, og smagen imponerer videre, med en massiv saft, der er præget af så forskellige bidrag som mokka, timian, blåbær, engelsk lakrids og sveskeblommer. Det er de to sidstnævnte, der trækker i smagen, udholdende og lidenskabeligt. Stor, flot, perfektionistisk Brunello, der holder sig lang, blød, yndefuld, rig og fyldig.
Relaterede produkter
yfv9yzls6sg
6ocmzdcggw41ttg5l1c6rojta2vkfwzxqd
a8vkpqypwzj5xs6vf9vf
DKK 000,00
DKK 000,00
obdu39hl2e
916yq16qyk516dgsf4dk7p2bu1eurt9he
nuzsr6poh3hgri9dyfpxm5
DKK 000,00
DKK 000,00
v9cmn0ubzth
229k50u9gocm2q87ipglvfz3tamxapeg
x1bfrs6yhhmwxolubo9wm
DKK 000,00
DKK 000,00
19xedpog7jwj
1fw5a7msv5fhltxsyxqnhg5232aqsijvp
l4jec5wwli91njnq2mdh
DKK 000,00
DKK 000,00
xm1qmfakn1s
jpomg3jysetsb9p29du8azjythpgyyfg
e9z4y99dsc6qvrg4pc5pag
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
93p3jta2k1
y0pps9slfg60tnudsb3tj75rhinlg9ho
j54iv13yjzqhidfhmjsne
DKK 000,00
DKK 000,00
mwb2sif5fj
18vm69nwhb7mmenm4q1vagjscwawnig6r
2xvhlr172xds8yljuhrbc
DKK 000,00
DKK 000,00
wbmqojxwfuj
isx1blwrb6fjtc44xzzmlr02t2iewdwct3
jbyj3v0vksa3voqh2fxxp
DKK 000,00
DKK 000,00
gcjilmvpxcd
9xk2csa795jrfj7cftrwf9f5nz79mbsy6
hjjdawq6chs0gw0k63qtn
DKK 000,00
DKK 000,00
a0lu1q81vdk
bil9kn6t1hf9409eqj8genbzo6gxx7zj
4eq37hol6ymw64niu4joai
DKK 000,00
DKK 000,00