Rosso er en blidere udgave af domænets majestætiske Brunello di Montalcino. Saftig, med indbydende åben frugt og associationer til kirsebær, tørret frugt og et lille stænk kanel. God struktur, meget velsmagende og til at drikke ung. Prøv til klassiske italienske pasta- og tomatbaserede retter og kalvekoteletter eller som appetitvækker til en enkelt bruschetta med tomater, hvidløg og basilikum.
Druerne afstilkes, presses blødt og får 12 dages maceration og gæring i ståltank. Vinen lagrer fra 8 mdr. til et år, afhængigt af størrelsen på egefadene, og mindst 6 mdr. på flaske.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Celestino Pecci siden 2015. Celestino Pecci er en sand perle, der laver stor Brunello di Montalcino. Celestino Pecci er født på en gård nær Sant'Antimo i Montalcino. Hans forældre ville have, at han skulle blive kontoruddannet, men han ville hellere gå vinvejen. I 1968, da vinen ikke var så kendt og jorden billigere, købte han 40 ha. i den højtliggende del af området nord for Montalcino by, hvor Celestino og hustru Idria efterhånden har opbygget et fint ry for Brunello efter økologiske (men ikke certificerede) metoder. I dag har datteren Tiziana taget førertrøjen i produktionen.
"The wines are focused, clean and respectful of Montalcino tradition. This under-the-radar estate is worth checking out." - skriver Robert Parker (feb. 2017).
Montalcino ligger på en ca. 550 m. høj bakketop 30 km. syd for Siena, lidt syd for- og tættere på vestkysten end Montepulciano (Vino Nobile). Der er ca. 1200 ha. vin i et meget bakket landskab med store variationer, men generelt ligger markerne tæt på- og nord for byen højest og køligst, mens terrænet falder gradvist mod syd-sydøst, hvor det største vinareal er. Navnet Brunello "den lille brune" skyldes, at man før troede, druen var en egen sort, men det er en klon af Sangiovese, som er hoveddrue i hele Chianti. Brunello må kun laves 100% af den. Celestino Peccis marker er syd-sydvest eksponerede i ca. 350 m.s højde. En placering, der er god for temperaturforskelle mellem dag og nat, som fremmer friskhed i vinene, ikke mindst i varme årgange.
Brunello-vinen skal lagre mindst 2 år i egefade og 4 mdr. på flaske. Lagringen sker ofte i en blanding af små- og store fade, afhængigt af årgangens karakter og den konkrete parcels mikroklima. En balancegang mellem frugtintensitet, saftighed/tørhed og bevarelse af frisk syre i vinen. Da den lange ventetid på salg, 4 år efter reglerne, kunne give producenterne lommesmerter, indførtes i 1984 Rosso di Montalcino, som ikke har fadlagringskrav, men stadig kun laves på Sangiovese. Det har også vist sig at højne kvaliteten af Brunello-vinen, da der er en mulighed for at deklassere partier af vin, der ikke lever op til de høje krav til- og priser på hovedvinen. Det giver også forbrugerne mulighed for en billigere vin, der har stilen men er mere frugtig og tidligere moden. Der justeres af og til på reglerne. F.eks. skal nye plantninger fra 2016 have en tæthed på mindst 4000 vinstokke/ha., og kravet til syreniveau for Rosso er sænket, så den kan være mere venlig og åben tidligere.