Gran Reserva Brandy i særklasse med en meget intens duft med noter af både træ og minder om ældre sherryvine. Den aromatiske elegance fortsætter ind i en lang og dvældende smag fyldt med varme og blødhed, træ og ældre sherryvine.
Til denne Gran Reserva bruger vingården de bedste destilleringer. For at lave Brandy Gran Reserva laves først en basisvin på hvidvinsdruerne Arién og Palomino (hhv. 95% og 5%). Denne går gennem en enkelt-destillation og lagrer herefter i amerikansk eg, som har været brugt til vingårdens produktion af Oloroso. Gran Reserva Brandy skal lagre minimum 3 år måneder og modne via den traditionelle solera-metode også kendt fra Sherryproduktionen. På baggrund af denne metode, vurderer Álvaro Domecq, at den gennemsnitlige alder for deres Gran Reserva Brandy er 30 år.
Don Álvaro Domecq Romero har rødder der går mange år tilbage i Spaniens Sherry og brandy produktion. I 1999 besluttede Don Álvaro sig for at følge i sine forfædres spor og begyndte at brande sine vine under eget navn, Álvaro Domecq, S.L. Fra begyndelsen har fokus været på at producere vine af højeste kvalitet for at differentiere dem fra størstedelen af de andre på markedet. De vælger kun den bedste most fra de bedste marker, og vinene lagrer i traditionel amerikansk eg under det traditionelle solera og criadera system*.
Vingården ligger på toppen af en bakke i den sydligste del af byen, hvilket er en ideel lokation, da vingården konstant gennemstrømmes af den kølige brise fra havet.
Vinmarkerne i Sherry, som på spansk hedder Jerez, kan dateres tilbage til år 1100 før Kristi fødsel. I 1933 blev Jerez en D.O. - Deniminación de Origen. D.O.'en dækker det nordøstlige hjørne af Cádiz provincen, som ligger på den vestlige side af Spaniens sydspids ud mod Atlanterhavet i den sydspanske region Andalusien.
* Solera og criadera. Sherry lagres i reglen i fade af amerikansk eg med 500 liter. Fadet fyldes kun 85%, så en vis iltning tillades. Vinen lagres i grupper af fade (criaderas), der ligger efter årgang i flere lag oven på hinanden. Vin tappes fra det ældste egefad, der kaldes "solera" / gulvet, der så fyldes op fra den næstældste criadera, der så igen fyldes op med vin fra den 3. ældste criadera osv. Den yngre vin giver på den måde friskhed til den ældre vin, som til gengæld får karakter fra den gamle vin. Efter mange år har du en "solera" hvorfra du hvert tapper vinen. Den ældste vin kan være måske 50 år, måske 100 eller 150 år. Pga. produktionsmetoden sælges bl.a. Sherry uden årgang.