This website requires JavaScript.
Producent

Àlvaro Domecq, Jerez

Producent fra Sherry, Spanien

Om Àlvaro Domecq, Jerez

Àlvaro Domecq nåede at blive en levende legende, men årsagen var ikke kun vinen, han lavede, men i lige så høj grad hans ry som tyrefægter! I dag laver sønnen -også Àlvaro- små mængdeer Sherry af højeste kvalitet.

Sherry laves i Andalusien omkring Jerez. Hvidvinen får en lang gæring -ofte under et gærlag, “flot”- før lagring i det traditionelle solera-system, hvor den unge vin blandes med ældre i et århundredgammelt solera system.

Àlvaro Domecq (1917-2005) blev tidligt leder af familiehuset Pedro Domecq -han mistede sin mistede sin moder, da han var 4 år, og sin fader, da han var 20. Han forlod jura studiet og arbejdede sig op i Pedro Domecq, som han gjorde til det måske mest kendte hus i Jerez.

Men samtidig var han tyrefægter -som 17-årig var  han i ringen første gang. I sæsonen 1943 var han i aktion ikke mindre end 50 gange! Han forlod først ringen i 1950, da han så vennen Manoleto dø i ringen. Sønnen Àlvaro fulgte dog efter faderen i arena’en, og siden sønnesønnen Luis. Àlvaro gjorde La Ina og Celebration samt Fundador og Carlos I til verdensmærker.

Men i 1994 solgte familien -mod hans vilje- huset til Pernod-Ricard, som slog huset sammen med deres andre huse. Derfor købte Àlvaro i 1998 Fermín Aranda, et lille hus med et stort lager af gamle vine (Almacenista).

I dag leverer sønnen Àlvaro små mængdeer Sherry, som er lagret markant længere end anden Sherry. Huset leverer også brandy og en en hvid Rueda, som familien hidtil har været serveret familien.

Vine fra Àlvaro Domecq, Jerez

Spanien

Alvaro Domecq "La Janda" Fino, Sherry

Guía Peñin 92 / 100
WineEnthusiast 90 / 100

Spanien

Alvaro Domecq "Aranda Cream", Sherry

Spanien

Alvaro Domecq "Alburejo", Dry Oloroso Sherry

SmagogBehag
Ekstrabladet

Spanien

Alvaro Domecq 1730 Oloroso, VORS (over 30 år)

Spanien

Àlvaro Domecq "Viña 98", Pedro Ximenez Sherry

WineEnthusiast 91 / 100

Spanien

Àlvaro Domecq "la Jaca", Manzanilla de Sanlucar de Barrameda

Jyllands Posten
Oldenburgs Vinguide 17 / 20

Spanien

Alvaro Domecq 1730 Oloroso, VORS (over 30 år), 0,375 l.

eRobertParker 92 / 100
Guia de Vinos Gourmets 96 / 100

Spanien

Alvaro Domecq 1730, PX, Pedro Ximenez Sherry, 0,375 l.

CellarTracker 92 / 100
Ekstrabladet

Spanien

Alvaro Domecq VORS, 1730, Pedro Ximenez Sherry