This website requires JavaScript.

Iltning

Eller oxidation, en kemisk reaktion der opstår, hvis vinen udsættes for for meget ilt – luft. Kaldes også madeirisering efter Madeira , en af de vine, som har en oxideret smag. Oxidering kendes fra brunfarvningen af et æble og irring af et kobbertag. Oxydering givere hvidvin et brunligt præg og kan give vinen en urteagtig, let indetørret smag. Oxideringen er en risiko, så snart en drue er knust. For at hindre oxidation tilsættes vinen sulfitter . Enkelte vine udsættes bevidst for oxidering, det er eksempelvis Rivesaltes , Banyuls , Madeira og enkelte andre.

Relaterede produkter

Spanien

Veragua Brandy, Reserva Solera de Jerez, Àlvaro Domecq

Spanien

Duque de Veragua Brandy, Solera Gran Reserva, Àlvaro Domecq

Spanien

Viña 98 Pedro Ximenez Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 90 / 100
WineEnthusiast 91 / 100

Spanien

Alburejo Oloroso Dry Sherry, Álvaro Domecq

Din VInguide 94 / 100

Spanien

La Jaca Sherry Manzanilla de Sanlucar de Barrameda, Álvaro Domecq

Din VInguide 90 / 100

Spanien

La Janda Fino Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 93 / 100
WineEnthusiast 90 / 100

Spanien

Aranda Cream Sherry, Álvaro Domecq

Spanien

1730 Pedro Ximenez VORS (over 30 år) Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 96 / 100
Robert Parker 90 / 100

Spanien

1730 Oloroso, VORS (over 30 år) Sherry, Álvaro Domecq

Guía Peñin 96 / 100
Din VInguide 95 / 100

Frankrig

2022 Nuits-Saint-Georges La Petit Charmotte, Marchand-Tawse

Spanien

2019 Olivier Rivière Eusebio, Rioja

Ikke på lager