En vin der i årevis har balanceret flot mellem det elegante og let yppige. At en del af druerne vokser i jord, der har fået olivenolie i mange år, kan spille ind. Sprød, saftig, generøs frugt med pust af nektarin, modent æble, en anelse nød, brødskorpe og eg. God bredde i smagen med stenfrugt og sarte blomster, der strammer op til en lang, tør eftersmag. En mangeårig favoritvin hos os med udviklingspotentiale. Servér den til fisk og skaldyr.
Druerne vokser på sandjord, som også historisk har været brugt til oliventræer. Den dag i dag skyder oliven op mellem vinstokkene. Vinen får fylde og bredde i McLaren Vale's milde, maritime klima. Sprødt æble og kalktone stammer fra det kølige Adelaide Hills; det højest beliggende vinområde med meget kølige nætter. Høsten strækker sig over længere tid, da vækstforholdene er så forskellige i de to områder. De køles før let kurvepresning, gærer og lagrer derefter 7 mdr. i en blanding af brugte franske- og amerikanske egefade. Det er et generelt pejlemærke for Chester Osborne, at træet kun skal støtte frugten og ikke mærkes meget i vinen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Chester har ført vingården til den absolutte top i Australien. Både huset og Chester høster konstant stribevis af flotte anmeldelser og udnævnelser i internationale medier. I 2024 er d’Arenberg med på virksomheden William Reeds Top 50 liste over de 50 bedste ”vinmarker” i verden baseret på vingårdens vinmarker, terroir, besøgscenter, smagninger mv., som er vurderet af en række eksperter over hele verden. Derudover har d'Arenberg flere gange været listet blandt Wine & Spirits Magazine Top 100 wineries. I 2018 vandt d'Arenberg yderligere trofæ for at være "Most distinctive brand of the year" ved Australian Drinks Awards. Vingården blev ligeledes listet på "Top 100 companies" i Business SA Index, og Chester blev i 2018 nævnt som en af South Australias 100 mest indflydelsesrige personer af mediet The Advertiser.
I 2015 åbnede d'Arenberg et kæmpe gastronomisk og kulturelt oplevelsescenter, "The Cube", på ejendommen, og stedet og dets restauranter høster år efter år ligeledes stribevis af store anmeldelser som f.eks. "International Best of Wine Tourism" i Great Wine Capitals Global Network.