This website requires JavaScript.

Aligoté

Aligoté er en hvidvinsdrue, der har sin oprindelse i Bourgogne-regionen i Frankrig. Denne druesort er en af de mindre kendte i forhold til den mere berømte Chardonnay, der også trives i Bourgogne. Aligoté-vine produceres primært i Bourgogne og er også dyrket i mindre omfang i andre regioner som eksempelvis Rusland, Ukraine og Østeuropa.

Aligoté-vinene er normalt friske, livlige og lette med en karakteristisk syre. De har typisk frugtige aromaer af grønne æbler, citroner og pærer, samt subtile noter af hvide blomster og mineraler. På grund af deres friskhed og syre er Aligoté-vine ofte velegnede som aperitif eller som ledsagelse til lettere retter som fisk, skaldyr og salater.

Selvom Aligoté ikke har den samme prestige som Chardonnay fra Bourgogne, har den sin egen unikke charme og karakter. Mange producenter i Bourgogne vælger stadig at dyrke Aligoté og producere vine fra denne druesort, både som enkeltvarietal vine og som en del af blandinger.

En særlig kendt anvendelse af Aligoté er i en traditionel cocktail kendt som “Kir”, hvor Aligoté-vin blandes med en lille mængde crème de cassis (solbærlikør), hvilket giver en forfriskende og aromatisk drik.

Selvom Aligoté måske ikke har den samme berømmelse som nogle andre hvidvinsdruer, har den en voksende tilhængerskare og nyder fortsat interesse fra vinproducenter og entusiaster, der sætter pris på dens unikke karakter og alsidighed.

Aligoté har været meget udbredt, men laver i dag kun ca. 10-12 millioner fl/år, bl.a. fra Bouzeron, hvor vinen har egen appellation (beskyttet navn).

Relaterede produkter

Frankrig

2017 Morey-Saint-Denies 1.Cru Blanchards, Michel Magnien

Wine&Spirits 91 / 100
Burghound 90 / 100

Frankrig

2018 Morey-Saint-Denies 1.Cru Blanchards, Michel Magnien

Burghound 90 / 100
Wine&Spirits 90 / 100

Frankrig

2020 Bourgogne Aligoté, Camille Giroud

Frankrig

2022 Aligoté Gautheron D'Anost

400,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Bourgogne Aligoté Marechaux, Domaine Chavy-Chouet

Frankrig

2021 Bourgogne Aligoté Marechaux, Domaine Chavy-Chouet

Frankrig

2021 Bourgogne Aligoté, Pierrick Bouley

Frankrig

2020 Bourgogne Aligoté, Pierrick Bouley

Frankrig

Marc de Bourgogne Hors d'Age, Caves des Hautes Côtes

Ikke på lager