This website requires JavaScript.

AVA

AVA står for American Viticultural Area, som er et geografisk defineret vinproducerende område i USA. AVA’er er etableret og reguleret af Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives (BATF) og The Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau (TTB). Formålet med AVA’er er at definere og differentiere vinregioner baseret på unikke klimatiske, geologiske og geografiske egenskaber, der påvirker druedyrkning og vinproduktion.

Kendetegn ved AVA’er:

  1. Geografisk afgrænsning: Hvert AVA-område er defineret af dets geografiske grænser, herunder grænserne for regionens marker, dale, floder, bjerge osv.
  2. Klimatiske forhold: AVA’er kan have forskellige klimaer, herunder tempererede, kontinentale, maritime eller bjergklimaer, hvilket påvirker vækstbetingelserne for druerne.
  3. Geologiske træk: Jorden, jordbundsforhold og topografi i AVA’erne kan variere betydeligt og påvirke druernes smag og karakter.

Eksempler på AVA’er:

  • Napa Valley AVA i Californien er et af de mest kendte og respekterede vinproducerende områder i USA, kendt for sin fremragende Cabernet Sauvignon og Chardonnay-vine.
  • Willamette Valley AVA i Oregon er berømt for sin Pinot Noir, der trives i det kølige og fugtige klima i området.
  • Columbia Valley AVA i Washington State er kendt for sin mangfoldighed af druesorter, der trives i det tørre klima og den frugtbare jord i dalen.

AVA’er giver vinproducenter og forbrugere et værdifuldt værktøj til at forstå og værdsætte forskellene mellem vinområder og deres vine. De tillader også en mere præcis mærkning af vinens oprindelse, hvilket bidrager til gennemsigtighed og autenticitet i vinindustrien.

Læs mere her: http://wine.appellationamerica.com/

Relaterede produkter

USA

2019 Sauvignon Blanc, Dutcher Crossing

USA

2018 Maple Vinyard Zinfandel, Dutcher Crossing

drinkhacker.com A / 0

USA

2019 Cabernet Sauvignon, Sojourn Cellars, Oakville, Napa Valley

Din VInguide 93 / 100
Spritnyt

USA

2016 Petite Sirah, Proprietor's Reserve, Dutcher Crossing

Robert Parker 90 / 100

USA

2017 Maple Vinyard Zinfandel, Dutcher Crossing

USA

2016 The Beaux Freres Vineyard Pinot Noir, Willamette Valley

Vinous 95 / 100
WineSpectator 95 / 100

USA

2017 Beaux Freres Belles Soeurs Cuvée Pinot Noir, Willamette Valley

WineSpectator 94 / 100

Ikke på lager