En vin med mange facetter. Rig og opulent med masser af styrke i duft og smag som mørke bær, kaffe, krydderurter, lidt vanilje og toast og en tiltalende svag underliggende sødme. Det er en vin, hvor tanninerne mærkes, så lidt iltning vil gavne, hvis den skal nydes ung. Efter ca. 30 minutter i glasset åbner den sig med en flot dybde i glasset. Den vil udvikle sig over de næste flere år og har potentiale til at blive gemt op til 10 år.
Druerne er 83% Cabernet Sauvignon og 17% Syrah. Syrah gør vinen lidt saftigere og tidligere tilgængelig, for frugtkoncentrationen er meget høj. Den gærer i åbne kar, hvor skallerne jævnligt skubbes ned i mosten, og mosten pumpes hen over skallerne for at give mere smag og farve til vinen. Herefter lagrer vinen i 20 måneder med 50% i ny amerikansk eg. Servér til en grillet oksebøf med god stegeskorpe eller til veltilberedte og krydrede grøntsager.
Dutcher Crossing ligger i Dry Creek Valley, vest for Geyserville i Sonoma County, godt 30 km. fra Stillehavet. Dry Creek Valley er en dal på kun 2x16 miles med mere end 100 dyrkere og 65 vingårde; en af de første mindre appellationer: AVA / American Viticultural Area, der blev godkendt. Klimaet er omtrent som i Bordeaux med en smule højere dagtemperaturer i gennemsnit og kølig natteluft fra havet, der giver en god balance og syre i vinene.
Da Debra Mathy overtog i 2007, var der 14 ha; nu udvidet til 30, hvoraf enkelte parceller er i Napa, Mendocino og Russian River. Vingården har den traditionelle "farmhouse style", næsten helt i træ, og har udsigt mod dalen, hvor Dry Creek og Dutcher Creek mødes, og vingårdens navn stammer fra.
I vinifikationen er den centrale tankegang de tre V'er: Vintage, vineyard og varietal. Vinen skal give det optimale samspil mellem den konkrete drue, jordbunden på netop det sted og årgangens karakter. Derfor er der mange lokalvine og enkeltmarksvine i programmet. "Håndværkervin" er deres eget ord for det. Kenny Damskey, der har stået for vinene i mange år, er ved langsomt at overdrage ansvaret for markerne til Enrique Reyes og vinifikationen til Nick Briggs.
Ligesom de fleste af dalens producenter driver man "sustainable farming" i stadigt stigende grad. Bl.a. minimalt gødningsforbrug, hvis overhovedet nogen, styrkelse af jordbundens biologiske liv, solcelleenergi, minimering af vandforbrug, bæredygtig affaldshåndtering og gode arbejdsforhold for de ansatte.
Samlet set er vinene præget af en nuanceret smag med et californisk frugttryk, der holdes i tømme af en fast struktur og god syrebalance.