En spændende og indbydende vin med god fylde og vægt lavet på et spændende blend af 77,5% Sauvignon Blanc, Muscat (14%), Rousanne (6%) og Viognier (2,5%). I duften er de første indtryk citrus, pære, hvid fersken og grønne æbler. De efterfølges af søde aromaer, eg og urter. Smagen er en eksplosion af smage og kombinerer både det syrlige med mineralitet og søde toner.
Den største del af druerne til vinen kommer fra Cool Climate Duff Bevill's Hall Road Vineyard i Russian River Valley. Marken har stor gavn af Russian River flodens nedkølende effekt og den vedhængende morgentåge.
Druerne er gæret 65% i egefade, heraf 22% ny fransk eg, og vinen har ligget 4 måneder på tønder med gærresterne med jævnlig omrøring.
Vinen vil klæde lettere fiske- og kyllingretter samt alverdens salater.
Dutcher Crossing ligger i Dry Creek Valley, vest for Geyserville i Sonoma County, godt 30 km. fra Stillehavet. Dry Creek Valley er en dal på kun 2x16 miles med mere end 100 dyrkere og 65 vingårde; en af de første mindre appellationer: AVA / American Viticultural Area, der blev godkendt. Klimaet er omtrent som i Bordeaux med en smule højere dagtemperaturer i gennemsnit og kølig natteluft fra havet, der giver en god balance og syre i vinene.
Da Debra Mathy overtog i 2007, var der 14 ha; nu udvidet til 30, hvoraf enkelte parceller er i Napa, Mendocino og Russian River. Vingården har den traditionelle "farmhouse style", næsten helt i træ, og har udsigt mod dalen, hvor Dry Creek og Dutcher Creek mødes, og vingårdens navn stammer fra.
I vinifikationen er den centrale tankegang de tre V'er: Vintage, vineyard og varietal. Vinen skal give det optimale samspil mellem den konkrete drue, jordbunden på netop det sted og årgangens karakter. Derfor er der mange lokalvine og enkeltmarksvine i programmet. "Håndværkervin" er deres eget ord for det. Kenny Damskey, der har stået for vinene i mange år, er ved langsomt at overdrage ansvaret for markerne til Enrique Reyes og vinifikationen til Nick Briggs.
Ligesom de fleste af dalens producenter driver man "sustainable farming" i stadigt stigende grad. Bl.a. minimalt gødningsforbrug, hvis overhovedet nogen, styrkelse af jordbundens biologiske liv, solcelleenergi, minimering af vandforbrug, bæredygtig affaldshåndtering og gode arbejdsforhold for de ansatte.
Samlet set er vinene præget af en nuanceret smag med et californisk frugttryk, der holdes i tømme af en fast struktur og god syrebalance.