Ikke enkeltdrue her: Ambitionen er amerikansk "Châteauneuf-du-Pape", som både ejer og chefvinmageren holder meget af. Dyb, fuldmoden næse med mørke kirsebær, blomme, hyben, læder, underskov og peberkant. Fast bygget i munden med kødfuld tyngde, og læskende syre hænger i eftersmagen. Moden nok (2020) til at de primære frugttoner nu smelter sammen til en overbevisende helhed.
Det er vinmagernes projekt, opkaldt efter indehaver Debra Mathy's mor, hvis familie er indvandret fra Europa. Druerne er høstet ret tidligt for at bevare syre i en absolut fuldmoden årgang. 61% Grenache, 19% Mourvedre, 15% Syrah, alle fra Dry Creek Valley, og 5% Carignan fra Mendocino. Druerne udbløder koldt i fem dage og gæres i åbne kar med punch-down for udtræk af smagsstoffer. Lagres 16 mdr. i egefade; 10% nye franske fade.
Dutcher Crossing ligger i Dry Creek Valley, vest for Geyserville i Sonoma County, godt 30 km. fra Stillehavet. Dry Creek Valley er en dal på kun 2x16 miles med mere end 100 dyrkere og 65 vingårde; en af de første mindre appellationer: AVA / American Viticultural Area, der blev godkendt. Klimaet er omtrent som i Bordeaux med en smule højere dagtemperaturer i gennemsnit og kølig natteluft fra havet, der giver en god balance og syre i vinene.
Da Debra Mathy overtog i 2007, var der 14 ha; nu udvidet til 30, hvoraf enkelte parceller er i Napa, Mendocino og Russian River. Vingården har den traditionelle "farmhouse style", næsten helt i træ, og har udsigt mod dalen, hvor Dry Creek og Dutcher Creek mødes, og vingårdens navn stammer fra.
I vinifikationen er den centrale tankegang de tre V'er: Vintage, vineyard og varietal. Vinen skal give det optimale samspil mellem den konkrete drue, jordbunden på netop det sted og årgangens karakter. Derfor er der mange lokalvine og enkeltmarksvine i programmet. "Håndværkervin" er deres eget ord for det. Kenny Damskey, der har stået for vinene i mange år, er ved langsomt at overdrage ansvaret for markerne til Enrique Reyes og vinifikationen til Nick Briggs.
Ligesom de fleste af dalens producenter driver man "sustainable farming" i stadigt stigende grad. Bl.a. minimalt gødningsforbrug, hvis overhovedet nogen, styrkelse af jordbundens biologiske liv, solcelleenergi, minimering af vandforbrug, bæredygtig affaldshåndtering og gode arbejdsforhold for de ansatte.
Samlet set er vinene præget af en nuanceret smag med et californisk frugttryk, der holdes i tømme af en fast struktur og god syrebalance.