This website requires JavaScript.

Dosage

Restsødmen eller doseringen i en Champagne . I forbindelse med dégorcement fjernes bundfald samt en smule vin, der erstattes af vin + dosage -” liqueur d’expédition” på fransk- i reglen vin og rørsukker. Dosage er egentlig ikke nødvendig, da man kan få samme fornemmelse ved langvarig lagring på flaske , men en ung Champagne -uden dosage- kan virke langt mere tør end tilsvarende hvidvin eller mousseux fra varmere områder, gr. vinens markante syre . Derfor tilsættes Champagne dosage og får følgende restsødme: Extra Brut , alt under 6 gram /liter, Brut – under 15 g/liter Extra Dry – 12-20 g/liter Sec eller Dry – 17-35 g/liter Demi-Sec – 33-50 g/liter Rich eller Doux – over 50 g/liter. De store huse har i reglen ret høj dosage, da man ønsker ensartet vin fra år til år -og måske især fordi dosage kan modvirke vinens syre og få en ung vin til at virke ældre. Endelig vil en vin med vis dosage også være mere behagelig som apéritif for den utrænede gane.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Demi-Sec, Art-if-Ice, Charly-sur-Marne

Oldenburgs Vinguide 16 / 20
Vinbladet 91 / 100

Frankrig

NV Champagne Henriot, Brut Souverain, Reims

JydskeVeskysten
Ekstrabladet 92 / 100

Frankrig

2015 Champagne Bonnaire, Vintage Blanc de Blancs Brut, Grand Cru Cramant

Din VInguide 93 / 100
Spritnyt

Frankrig

2008 Champagne Henriot, Millésime, Reims

International Wine Challenge 95 / 100
WineEnthusiast 95 / 100

Ikke på lager

Frankrig

2014 Champagne Bonnaire, Vintage Blanc de Blancs Brut, Grand Cru Cramant

Ikke på lager

Frankrig

2014 Champagne Henriot, Millésime, Reims

Frankrig

NV Champagne Bonnaire, Terroirs, Brut Blanc de Blancs, Grand Cru Cramant

Ekstrabladet 93 / 100
Ekstrabladet