This website requires JavaScript.

Sødme

Under gæringen vil gærcellerne normalt omdanne mostens sukker til alkohol , så vin er i reglen stort set tør fra naturens hånd. Men ikke altid. Mosten af vin med overmodne druer, som Sauternes , indeholder så meget sukker, at gæringen simpelthen går i stå og efterlader vinen med markant indhold af restsødme. Hedvin (eller Vin Doux Naturel) laves af vin, hvor gæringen stoppes ved tilsætning af alkohol, før alt sukkeret er gæret til alkohol. Desuden ses en række især hvidvine og rosé, med et begrænset, men dog smagbart indhold af restsødme -det klassiske eksempel er meget Chardonnay fra California samt en del tyske vine. I Tyskland (og Alsace ) kommer vinteren tidligt -og høsten er sen- således at gæringen ikke når at slutte, før vinteren har sænket temperaturen i kælderen! Men gæringen kan også mere teknologisk stoppes ved, at gærcellerne fjernes ved centrifugering, mens vinen endnu har 5-12 g restsødme.

Relaterede produkter

Frankrig

2018 Pinot Gris Rotenberg, Zind-Humbrecht, 1,5 l.

Frankrig

2022 Muscat de Turckheim, Zind-Humbrecht, biodynamisk

270,00 kr. Pr. Stk.

Ikke på lager

Portugal

NV Krohn Tawny Port

Frankrig

2018 Eyssards "Cuvée Flavie", Saussignac, 0,5 l.

Italien

2023 Primitivo, Quattro Conti, Puglia IGP

Tyskland

2022 Spätburgunder Felsenberg Grosses Gewächs, Monopol, Weingut Rings, Pfalz

JamesSuckling 95 / 100
Din VInguide 90 / 100

Ikke på lager

Tyskland

2024 Chardonnay & Weissburgunder, Weingut Rings, Pfalz

Frankrig

2023 Clos de Beauce, Chenin Blanc, Bonnigal-Bodet, Touraine Amboise

Spritnyt
Spritnyt 92 / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2024 Elia Liberty Rosé, Plaimont, Côtes de Gascogne

Portugal

2005 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Jyllands Posten
Jyllands Posten 92 / 100

Portugal

Madeira Moscadinha 20 Years old, Sweet, Justino`s