En vin der tiltaler den moderne forbruger, der efterspørger lette og friske vine. Duften er en herlig bouquet af sommerbær, og smagen byder på solbær, jordbær, lidt urter og en charmerende sødme grundet restsukkerniveauet på 16 gr./l., som afbalanceres af en frisk syre.
Nydes kold som aperitif på en solskinsdag på terrassen samt til retter med stegte grøntsager, røget fisk og med orientalske krydderier. Den kan også serveres til desserter med en frisk og syrlig karakter. Bør nydes ung.
Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon og Malbec, som vokser i ler- og kalkstensjord i den nordlige del af appellationen. Druerne høstes tidligt og vinificeres separat. Den alkoholiske gæring stoppes, før sukkeret er gæret ud, hvilket giver det lave alkoholholdniveau på 9°. Vinen lagrer på gærresterne ved lav temperatur, før den filtreres i det tidlige forår og tappes på flaske.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Plaimont siden 1990. Plaimont er et af verdens mest veldrevne kooperativer og ligger lige nord for Pyrenæerne, hvor 600 vinfamilier arbejder sammen om at levere kvalitet hvert år fra de 5 appellationer: IGP Côtes de Gascogne samt AOC Saint Mont, Madiran, Pacherenc du Vic-Bilh og Jurancon. Varme dage og kolde nætter er et godt udgangspunkt for spændstig og saftig vin. Der høstes om natten for at bevare syren. Det store kooperativ er i konstant udvikling m.h.t. bæredygtig drift. Blade mod øst tages af vinstokkene for at give den kølige morgensol adgang til druerne, knopper fjernes for at holde udbyttet nede, og i hver anden række vinstokke vokser der græs for at hæmme deres virilitet og få rødderne til at søge længere ned. Man er på spring med de første økologisk certificerede vine.
Côtes de Gascogne-appellationen strækker sig over bjergskråninger mellem Pyrenæerne og Atlanterhavet. Det er et klima, der byder på skiftende milde dage og kølige nætter. Påvirkningen fra havet mod vest kombineret med Pyrenæerne mod syd garanterer solskin og et fravær af vandstress.
Côtes de Gascogne laver hovedsageligt hvidvin (85% af produktionen). I Saint Mont laves både rød, hvid og rosé på lokale druesorter: De blå Tannat, Pinenc, Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon druer og de grønne Petit og Gros Manseng, Petit Courbu og Arrufiac druer. Madiran er specielt kendt for ekspressive rødvine på især Tannat. I Jurancon-regionen er al produktionen hvidvin, hvoraf tør hvidvin udgør omkring 75% og søde hvidvine omkring 25%. Pacherenc du Vic-Bihl, også kaldet "Pacherenc d'Or", er en appellation med vægt på søde vine.