This website requires JavaScript.

Tannin

Også kaldet garvesyre . Kan give vinen en snerpende smag, men er vigtig for at sikre vinens holdbarhed og længde i smagen. Tanniner i vin kommer mest fra drueskaller, sjældnere fra druekerner. Derfor har vinen generelt mere tannin, jo mørkere farven er -rosé har mindre garvesyre end rødvin, og hvidvin mindre end rosé. Hvidvin har typisk 30 mg/l, mens rødvin typisk ligger omkring 1800 mg/l. Rødvin uden garvesyre findes ikke. Lagring på nye egefade kan også tilføre vinen lidt tannin. Tanninen blødgøres med alderen og giver vinen længde i smagen.

Relaterede produkter

Italien

2021 Diano d'Alba Dolcetto, Sori Bric del Camparo, Piemonte

Vinavisen
Vinhjernen

Italien

2021 Langhe Rosso Adesso DOC, Camparo, Piemonte

Vinhjernen
Vinhjernen 91 / 100

Frankrig

2023 Grenache Noir Collection Galhaud Pays d'Oc IGP

125,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2021 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Oldenburgs Vinguide 19 / 20
Robert Parker 92 / 100

Italien

2022 Langhe Nebbiolo Così DOC, Camparo, Piemonte

Kassen der klarer både juleaften og nytårsaften

Ikke på lager

Spanien

2022 Plaer Vinyes Velles, Ritme Celler, Priorat

Robert Parker 91+ / 100
300,00 kr. Pr. Stk.

Spanien

2017 Las Arenas Reserva Rioja, Obalo, Rioja Sonsierra, DOC

Decanter 92 / 100
Guía Peñin 92 / 100
270,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

Vaudon, Pineau des Charentes Blanc

230,00 kr. Normalpris

Frankrig

1996 Cognac Vaudon Vintage 1996

Whisky & Rom 93 / 100
1.650,00 kr. Normalpris

Frankrig

Cognac Vaudon XO 40%

Whisky & Rom 92 / 100
975,00 kr. Normalpris

Frankrig

Cognac Vaudon VSOP 40%

Whisky & Rom 89 / 100
475,00 kr. Normalpris