Det var denne vin, der for alvor skabte opmærksomhed om Kreydenweiss. Flot intensitet, meget moden frugt og fornemmelse af klippestøv. Fast bygget med stringent syre og salt tone. Minder om "gentils": de prestige-cuvéer, der tegnede toppen af Alsace, før enkeltdruevine blev mere almindelige. Rieslings rankhed og Pinot Gris' frugtvægt i flot forening.
Riesling og Pinot Gris deler den samme vinmark og forøger karakteren af skifer. Clos'et er ganske lille, blot 1,32 hektar. I 1986 fandt vinmager Antoine's far Marc, at hvis han brugte både Riesling og Pinot Gris, blev vinen bedre end hver drue for sig. Druerne vokser nedenfor ekstremt stejle Clos Rebberg, vendt sydvest. Vinen har 2,6 g. restsukker / l. og kan lagre i mindst 10 - 15 år.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Kreydenweiss siden 2014. Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig (1989), og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007 sammen med sin kone og tre døtre: lave høstudbytter, minimum intervention i vinifikationen, kun naturlig gær og lang kontakt med faststofferne fra gæringen før tapning, normalt direkte fra fadene, af og til med en periode i ståltank til sidst.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Domænet har del af tre grand Crus i Andlau: Wiebelsberg, Moenchberg and Kastelberg plus Kirchberg i Barr. Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Et imponerende studie i relationen mellem jordbund, druesort og mikroklima.
Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"