Domænets nok mest udtryksfulde og længelevende Pinot Gris. Laksefarvet pga. drueskindet. Denne type kaldes en orangevin på grund af mostens langvarige kontakt med skaller og kerner. En teknik, der tilfører fenoler, tanniner og farvestoffer til vinen i en grad, der ikke sker ved gængs hvidvinsproduktion i dag og giver meget udtryksfulde og holdbare vine. Teknikken er her brugt på halvdelen af druerne for at opnå en balanceret udgave af metoden.
Delikat duft med ribs, urter, blomster og en anelse træfad. Silkeblød og frugtrig smag, der forener druens naturlige fylde med letbenet saftighed og et korset af tanniner, der lukker af og giver basis for et langt liv. Kun 1,2 g. restsukker og ret høj syre, så helt tør. Kraftige grønsagssupper og risotto med skaldyr kunne være madforslag.
Druerne er fra en lun mark med ry for udtryksfulde vine, hvilket demonstreres her. For at forene det elegante og solide er vinen en kombination af direkte pressede druer og hele druer, der er udblødt i en uge inden gæringen, der sker i et stort træfad (demi-muid), hvor vinen lagrer videre i 12 mdr.
Moenchberg marken er på knapt 12 ha., hvor Kreydenweiss har 0.67 ha. En blid, sydvendt skråning i ca. 250 m.s højde, der er beskyttet mod nord- og vestenvinde af Vogeserbjergene. Marken hælder ned mod landsbyen Eichhoffen og floden Andlau, lidt syd for domænet. Jorden er mest mergel, limsten, kalksten og skifer med lidt ler i den nederste del. Marken er solåben hele dagen, så rådproblemer er sjældne, og druerne modner relativt tidligt.
"Munkebjerget" har været beplantet siden det 7. århundrede og blev drevet af Benediktinermunkene fra Altdorfklosteret fra 1097. Der er en statue af en munk med et vinfad på ryggen i toppen af marken, der er med på WineSpectators liste over top-crus i Alsace.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Kreydenweiss siden 2014. Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig (1989), og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007 sammen med sin kone og tre døtre: lave høstudbytter, minimum intervention i vinifikationen, kun naturlig gær og lang kontakt med faststofferne fra gæringen før tapning, normalt direkte fra fadene, af og til med en periode i ståltank til sidst.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Domænet har del i fire Grand Crus: Wiebelsberg, Moenchberg og Kastelberg i Andlau samt Kirchberg i Barr.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Et imponerende studie i relationen mellem jordbund, druesort og mikroklima. Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"