Blandt de ultimativt største hvidvine der laves noget sted. Da Grand Cru Batard Montrachet ligger på den lavere midtskråning under Le Montrachet er jordbunden med kalksten, ler og groft grus noget dybere, og vinene udvikler med tiden ofte en noget mere kraftfuld stil med lyse blomster, nødder, brødkrumme, kalkmineraler og lidt mere eksotisk prægede gule frugttoner. Stort udviklingspotentiale.
Druerne høstes i hånden i små kasser og sorteres derefter drue for drue inden frit afløb af most og blid presning. Gæringen sker i mindre, åbne trækar, og vinen lagres 12-13 mdr. i barriques; normalt kun ca. 15% nye fade for at bevare den friske stil.
Batard Montrachet ligger på nordgrænsen af Chassagne-Montrachet kommune, og en del af marken er i naboen Puligny. Den er på knapt 12 ha. i alt. Bouchards parcel i den østlige del af marken er lille, men der bruges også druer fra kontraktdyrkere. Ældre vinstokkes rødder når let ned i limstensklippen under overjorden og henter det mineralske præg derfra. Navnet siges at stamme fra en godsejer, der i korstogstiden opdelte marken i arv mellem sin ægte søn: ridderen / Le Chevalier og den "uægte"/ bastarden / Le Batard…
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
2018 årgangen er der generelt stor begejstring for over hele Bourgogne. Det tidlige forår var meget varmt og til tider vådt, med angreb af meldug, mest i Côte de Nuits, som gjorde det meget arbejdsomt, især for økologiske producenter. Blomstring og frugtsætning i juni var fin over det hele. Bortset fra lidt lokale haglskader var hele sensommeren glimrende med normal nedbør, god varme uden voldsom hede, og soltimer over gennemsnittet. Nætterne var kølige nok til at holde syreniveauet oppe, og høsten foregik ret afslappet uden tidspres, med gode muligheder for at høste de enkelte steder på det optimale tidspunkt.
I Chablis er man lettet over en årgang uden forårsfrost, hagl og større rådproblemer. Vinene tyder på at blive afbalancerede med god substans og lagringspotentiale, uden at hælde til hverken den eksotiske- eller ultra-ranke side.
Hvidvinene i Côte d'Or har generelt en meget fin kvalitet med både frugtdybde, pæn syre, præcision i udtrykket og godt lagringspotentiale. Rødvinene havde en høj modenhed i druerne ved høsten. Vinene har en koncentration over norm, men uden at miste friskheden. De bedre forventes at ville lagre meget fint.