Duft af meget moden frugt med fin syrebalance. Hvide blomster, nyplukket drue, frisk pæretone, salvie, kalk og måske en anelse diskret egefad. Viskøs mund, nærmest "gardiner" på glasset. Flot vægt og fylde i frugten. Syren er vedholdende men ikke voldsom. Mineraler brager igennem i eftersmagen. Står ikke tilbage for megen Meursault.
De 40-årige vinstokke vokser på nabomarkerne "Les Hautées" og "La Macabrée", der grænser op til Meursault, hvilket smitter af på vinens frugtintensitet. Vinstokkene vokser i en højde af 280 til 300 moh. i brun, eroderet kalksten og vender mod øst- og nordøst - så i en lidt kølig retning, der giver lang modningsperiode. Auxey-Duresses er nabo til Meursault og ligger ved indgangen til dalen, der drejer mod Hautes Côtes fra Côte de Beaune på vejen til Rochepot og Autun.
Der laves både rød og hvid Auxey-Duresses, men naturen 'bestemmer' hvilke parceller, der passer til rødvine hhv. hvidvine. Bakken "Bourdon" er en geologisk forlængelse af Volnay og Monthélie med en stenet mergel-kalkstensblandet jord, som giver kraft til den øst/syd-østvendte mark les Duresses. "Climat du Val" vender derimod mod syd og har meget kalkholdig jord, mens mergel i La Chapelle dominerer over kalksten. Og på Mélians bakke minder den fine teksturerede jord om den i nærliggende Meursault og Puligny-Montrachet - hvidvinenes paradis.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Camille Giroud siden 2019. Camille Giroud begyndte oprindeligt i 1865, da han giftede sig med en kvinde fra en bødker- og negociant-familie, hvis firma han gik ind i. I 1903 fik firmaet hans navn, med hovedkvarter i Beaune, hvor det stadig er. I de første årtier købtes kun druemost til egen vinifikation og lagringsegnede vine til videre udvikling. Efter 2. verdenskrig begyndte flere og flere dyrkere at producere og markedsføre egne vine, hvilket efterhånden gjorde det sværere for mindre negocianter, at få det til at løbe rundt.
3. generation, Bernard og François Giroud, begynder i 1990'erne kun at købe druer til egen vinifikation og deres første, egen mark i Beaune i 1993, samt flere derefter. Da økonomien er presset, og de er uvillige til at sælge familiens livsværk til en stor koncern, påtager deres mangeårige, amerikanske importør og ven, Becky Wassermann, sig opgaven og ender med selv at overtage ledelsen, med finansiering fra velhavende, amerikanske vinelskere og vinmagere.
I 2001 ansættes en ung ønolog, David Croix, som -udover at drive Camille Giroud's egne marker- omlægger druekøb til faste langtidskontrakter med dyrkere i flere forskellige kommuner, så man også får indflydelse på markarbejdet. En ny gæringskælder med topmoderne udstyr bygges, og det store lager af ældre stjernevine organiseres til løbende auktionssalg. I vinifikationen lægges mere vægt på afspejling af vinens terroir, og huset får efterhånden et fint ry for deres vine. David Croix laver 2016-årgangen sammen med Carel Voorhuis. Han har lavet vin på et stort Bourgogne domæne siden 2003, overtager fra 2017-årgangen og fortsætter den stil og det niveau, Camille Giroud er blevet respekteret for.
Auxey-Duresses ligger i udmundingen af en dal, som går fra Côte de Beaune mod nordøst til Hautes Côtes i baglandet. Det er lige i overgangen fra hvid- til rødvinsdominans, med Meursault mod syd og Monthélie mod nord. Der er ca. 135 ha. marker, plantet med 2/3 røde druer. Der er ni 1. Cru marker. Kommunen har været dyrket fra oldtiden, og munke har fra 600-tallet været betydningsfulde i udviklingen, både af agerbrug og vindyrkning. Navnet menes at stamme fra det Gallo-romanske personnavn Akius, så den oprindelige betydning af Auxey formentlig har været "Akius klippe". De fleste marker ligger højt, nogle særdeles højt, så man kan ofte forvente vine med en fast struktur og rankhed, koblet til vedholdende smag, også afhængigt af årgang og vinens niveau.