750,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2019 Meursault les Vireuils, Domaine Chavy-Chouet
En skarpt skåret vin med virkelig finesse. Intens i frugten, rankt bygget og meget mineralpræget. Eksotisk frugt i lys udgave, citrusolie og frisk hasselnød. Holder stilen fra 2018-udgaven med samme appel til de, der holder af energisk og sprælsk frugt uden for buttede tendenser.
750,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Druesorter | Chardonnay (100%) |
Alkohol % | 13,5% |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2019 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 347219 |
Beskrivelse
En skarpt skåret vin med virkelig finesse. Intens i frugten, rankt bygget og meget mineralpræget. Eksotisk frugt i lys udgave, citrusolie og frisk hasselnød. Holder stilen fra 2018-udgaven med samme appel til de, der holder af energisk og sprælsk frugt uden for buttede tendenser.
Les Vireuls er en meget højtliggende mark, ca. 300-350 m., øverst på skråningen bag byen med let nordøstlig eksponering, da den ligger på kanten af dalen til Auxey-Duresses, som sender kølige vinde hen over den. Selv om den er i det nordlige hjørne af Meursault, vil mange finde, at vinene ofte minder mere om Puligny-Montrachet i stil med deres lidt skarpere profil. Markens samlede areal, dessous/nederste- og dessus/øverste del, er 16 ha. Jorden er brun limsten og klippestykker med en smule ler.
Chavy-Chouet havde èn lille parcel, men fik uventet mulighed for at købe en mere i den anden ende af marken. Romaric, ejer og vinmager, faldt over en salgsannonce på nettet! Gennemsnitsalderen for vinstokkene på de to parceller er 35 år.
Meursault er et af verdens mest kendte steder for hvidvin af høj klasse. Kommunen ligger ca. 10 km. syd for Beaune og lige nord for Puligny-Montrachet. Den har ry for høj kvalitet generelt, ikke kun for de berømteste marker, og en vinstil der generelt er noget mere kroprig end de sydlige naboer uden at miste finesse.
Byen ligger ved udmundingen af en vestgående sidedal mod Saint-Romain. Der er derfor stor variation i de enkelte markers orientering. Områdets potentiale blev opdaget af munkene fra Citeaux, som plantede de første marker i 1098.
Jordbunden er domineret af limsten med varierende mængder af mergel og ler men veksler meget fra mark til mark på de næsten 400 ha. Ligeledes er højdeforskellene større end i Montrachet-kommunerne mod syd, med vin plantet mellem 220 og hele 380 m.s højde. Kombineret med jordbundsforskellene, den konkrete soleksponering, vindforholdene i dalen og vinmagerens intentioner giver det en stor variation fra det mere elegante og luftige til en kødfuld og rund stil.
Mange Village-vine, som ikke har et marknavn på, har en høj kvalitet og er meget afbalancerede, da de ofte er sammensat af druer fra små parceller forskellige steder, som hver tilfører deres karaktertræk til vinen.
Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden i 7 generationer. Chavy familien fra fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard.
Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning.
Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balanc. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
2019 Bourgognes høje kvalitet har overrasket selv vinbønderne! En sjældent sete kombination af høj frugtintensitet, mineralitet, sprød syre og lagringsegnede tanniner er bemærkelsesværdig efter en vækstsæson, der gav en del panderynker.
En meget tør vinter efterlod jorden med ringe vanddepoter før en kølig og våd forsommer, der gav blomstringen svære betingelser, som reducerede det potentielle udbytte fra start. Frost mellem 5. og 15. april, især i det sydlige Côte de Beaune, ramte især Chassagne-Montrachet hårdt. Juni og det meste af juli blev varme og meget tørre med to deciderede hedebølger, som satte væksten mere eller mindre i stå mange steder. Heldigvis havde de fleste dyrkere ikke fjernet for mange blade på vinstokkene, så druerne ikke blev brændt af solen.
Heden viste sig senere at have haft ringe indflydelse på frugtkvaliteten, da de højeste temperaturer kom før veraison / farveskiftet. August var nærmest ideel med passende temperaturer, lidt nedbør og kølige nætter, der holdt på syren. Temperaturstigning igen i begyndelsen af september gav nervøsitet for et for højt sukkerniveau, så høsten begyndte i Maconnais fra 6/9 med Côte d'Or nogle dage senere.
Samlet set blev tiden fra blomstring til høst lidt længere end de 100 dage, der er den klassiske målestok. Soltimerne fra april - september blev 15% over gennemsnittet, og pga. den sparsomme mængde vand var druerne ret små med meget skind i forhold til frugtkød. Syreniveauet var forbløffende højt, domineret af vinsyre, der giver friskhed i vinen og afbalancerer alkohol, mens æblesyren, der ændres til rund mælkesyre ved den malo-laktiske gæring, var lav.
Den høje og afbalancerede kvalitet er gennemgående også på de mindre ambitiøse prisniveauer. Det gælder også hvidvinene, hvor de, der søger den klassiske, rankere stil, ligesom i årgang 2018 bør se efter de køligere områder som fx Hautes-Côtes og Ladoix. De traditionelle stjernekommuner mod syd har generelt lavet vine med mere tyngde og bredde.
Relaterede produkter
cn0r80io31v
9os04duodi59yh1wufc9m9o7vcdgtrvt
h13ew67p62uxdwihcezr5s
DKK 000,00
DKK 000,00
xj7acen6se
lf8j135d0uq5w9dlv7xh9gm5lq44094in
rl4ayilrjfsb2ldouz896b
DKK 000,00
DKK 000,00
5sdqbuauv8o
4tlqbd0b2e9j5n509l1sc50g8jg2z6o
wd5l4pl0gi8entnu6ejzvo
DKK 000,00
DKK 000,00
50rn36jft56
2sv6kmtrrwoxsw4nrk7iwgllfjaesf0fs
n2ymeg0252hjycqnbd5z3d
DKK 000,00
DKK 000,00
20j6ckokuzh
3gziruk2hfvg32j9mvobxn3qod5cn0e4q
yh52j87hi6o7uwbfegjcbu
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
3yewg4xgidf
gugym3j624otzhfscwqrxtcd2lshcmog
42qawen7nxyr7esl7rn1pa
DKK 000,00
DKK 000,00
0k1dgib2tvq9
zxbhwj08kvtkx6gxryktls7awvkfme4
b7l0zw84qb6qfv2q0p6yp
DKK 000,00
DKK 000,00
7rkoefcr837
i7wh5w2uktrb0uv6h3jpvf975ysa8upil
0xumorzdezoned6ku3nkc
DKK 000,00
DKK 000,00
9t2uis365m4
xub3ui6cyjjj4bdag4usjcon811q2qr0l
qnqusylyrp9uocljzsim9d
DKK 000,00
DKK 000,00
r0x25ccghjo
xiiow9p2t240q1hamgxe4l7anlxzumak
ox4n06nm1ys74d8hscgpa
DKK 000,00
DKK 000,00