Let tilgængelig og aromatisk Chardonnay, der charmerer med sin diskrete modenhed. Duften byder på diskrete noter af modne æbler, citrusfrugter og subtile noter af vanilje. Smagen er frisk, mineralsk og blød og vil tiltale mange. Den er bredt anvendelig og kan serveres både som apéritif og til salater og lette retter med fisk og lyst kød.
Druerne håndhøstes fra vinstokke, der vokser 200 m.o.h. i en kombination af kalk og ler i Meursault. Druerne afstilkes ikke inden de presses. Gæringen sker på egefade, og lagringen sker ligeledes på eg i 12 måneder, hvorefter vinen føres til ståltanke, hvor den ligger yderligere 2 måneder, inden den klares og filtreres let inden tapning.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Gauffroy siden 2024. Domaine Gauffroy, beliggende midt i Meursault by, har eksisteret siden 1938. Stort set al fokus er på hvidvine - primært fra Meursault og Puligny. Nicolas Gauffroy repræsenterer 3. generation i vinfamilien, og han arbejder nu side om side med sin far i både mark og kælder. Ved siden af familiedomænet har Nicolas nu lavet sin egen serie af vine under eget navn, hvor han kombinerer traditioner med nye idéer og viden, som han bl.a. har opnået gennem 5 års arbejde i andre vinregioner i Frankrig, før han vendte tilbage til familiens vingård.
Nicolas’ vine udstråler således modernitet og ungdom. Vinene har en frisk og livlig stil men besidder stadig et bemærkelsesværdigt lagringspotentiale og vigtigst af alt – et præg, der signalerer klassisk Bourgogne. Nicolas formår at tilpasse sig og omfavne de forandringer han møder samtidig med, at han tilgodeser traditionerne.
Al høst foregår i hånden, og druerne udvælges med omhu. I kælderen anvendes kun naturlig gær, andelen af nye fade er begrænset, og huset lægger vægt på at afspejle de lokale terroirs i vinene.