Præcis, ren og mineralsk med noter af kaprifolier og gule frugter. Velafbalanceret, fløjlsblød og med lang eftersmag. Den står flot til fisk og skaldyr samt fjerkræ i sauce. Druerne, 100% Chardonnay, kommer fra Sur Gamay 1. Cru, hvor vinstokkene vokser i veldrænende kalkstensmergel i 325-370 meters højde. Vinen lagrer i 16 måneder, heraf 12-13 måneder på eg, hvoraf ca. 20% er ny eg.
Sur Gamay 1. Cru ligger over landsbyen Gamay. Vinene er kendte for at være delikate og aromatiske med blomster og mineralitet. Marken vender mod syd/sydvest og ligger på den vestlige side af Montrachet skråningen i Saint-Aubin. Markens eksponering gør, at vinstokkene undgår morgensolen men til gengæld modtager den fulde kraft af sommerens eftermiddagsvarme, som Bourgognes kontinentale klima giver. På trods af sit navn er Sur Gamay en Chardonnay-domineret mark: Der er ingen Gamay-druer, som er hoveddruen i Beaujolais. Det menes dog, at denne sort - først nævnt i en tekst fra det 14. århundrede - er opkaldt efter landsbyen Gamay, hvor den formentlig engang var udbredt.
Saint-Aubin ligger på siderne, overvejende nordvestsiden, af en dal, som i udmundingen mod øst har Chassagne-Montrachet på sydsiden og Puligny-Montachet på nordsiden. Trods navngivet efter Saint-Aubin højt oppe i dalen er de bedste marker i appellationen tæt på Landsbyen Gamay i den nordøstlige del. Navnet er ikke, i samme grad som de berømte nabokommuner, bøjet i neonrør på verdensmarkedet, så vinene har ofte høj kvalitet i forhold til prisniveauet.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bertrand Bachelet siden 2024. Bertrand Bachelet er 4. generation i rækken af vinbønder i familien i Bourgogne. Hans passion for vin drev ham til at overtage ejendommen i 2011 fra sin far, Jean-Louis. Domænet ligger i Dezize-les-Maranges, hvor familien har flere marker, men de har også fantastiske besiddelser i Saint Aubin, Santenay og Chassagne-Montrachet. Alt i alt ejer de 13 hektar, hvorfra de laver en række af seriøse høj-kvalitetsvine. Maranges tegner sig for den største del af slottets produktion.
Bertrand har tilføjet nye, moderne teknikker i vinfremstillingen for at lave endnu skarpere vine, der præcist udtrykker det bedste fra hvert terroir. Der lægges stor vægt på et omhyggeligt arbejde i marken for at skabe så sunde druer som muligt. Et sundt druemateriale af høj kvalitet er et afgørende fundament til at skabe store vine. Alt arbejde i marken, fra beskæring til høst, foregår manuelt. Vinificering udføres efter de traditionelle metoder med så lidt indgreb som muligt, for at fremhæve det unikke og komplekse af hvert terroirs.
Til hvidvinene presses druerne straks, når de kommer til karrummet. Efter forsigtig presning og en let bundfældning føres mosten direkte til forskellige typer fade (10 - 30% nye fade afhængig af vinen). Hvidvinene lagrer i gennemsnit et år, efterfulgt af flere måneders stabilisering i kar før aftapning.
Til rødvinene sorteres druerne strengt før delvis eller hel afstilkning. Graden afhænger af den specifikke vin og årgangens karakteristika. Herefter udbløder druerne i ca. tre uger. Udvindinger af farve og aromaer udføres med minimal indgriben; en gang i mellem skubbes samlingen af druer øverst i karret ned i mosten foruden at mosten omrøres nu og da. Rødvinene modner på træfade i ca. 12 måneder med varierede andele af ny eg efterfulgt af tre til seks måneder i kar før aftapning.