En tør, frisk, aromatisk vin med pære og fersken i næsen og toner af æble, citrus, krydderier og hvide blomster. Rund i munden men også frisk syre og fin længde på smagen. En bællevin i ordets bedste betydning: meget saftig og let tilgængelig. Seriøs men uhøjtidelig. Let at servere for hvem som helst. Glimrende som aperitif, til lette retter og frugtdesserter.
Vinen laves i kælderen Cases de Pene i Roussillon af den blomsteraromatiske Macabeu drue. De gamle vinstokke vokser på sort mergel, ler og skifer. Udbyttet er lavt. Druemosten gærer i tanke, og vinen lagrer efter en filtrering videre i dem til tapningen. Kataloniens regionale signaturdyr, muldyret, er vinseriens kendetegn både i hvid, rød og rosé.
Da drueblandingen ikke overholder reglerne for appellation / AOP, sælges den som IGP Côtes Catalanes. Jeff Carrel går sine egne veje og overholder sjældent stramme regler, hvis han vil noget andet med vinen!
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Jeff Carrel siden 2011. Jeff er oprindeligt kemiker fra Paris uden vinfamilie. Han læste ønologi af interesse, og det fængede ham mere og mere. Han har i mange år lavet vin for andre Rundt om i verden og i forskellige franske vinområder; og senere for sig selv med lejet jord eller købte druer og udlånt kælderudstyr i Sydfrankrig; drevet af sin vedholdende ambition og interesse.
Via sit store netværk, både indenfor handel og de efterhånden mange dyrkere, han har arbejdet sammen med, opererer han som en blæksprutte på mange lokaliteter i hele Languedoc-Roussillon området. I 2017 har han endelig kunnet indrette sit eget domicil i en gammel vinkælder fra 1857 i Corbières, med 31 tanke og diverse egefade, men laver stadigvæk mange af sine vine på andre vingårde.
Han ser druesorter, jordbunde, lokale klimaforhold og vinifikationsteknikker som et gigantisk puslespil, han kan udnytte til at lave vine i den stil, han kan lide.