Med deres årgangsrosé søger Henriot efter en meget bestemt aromatisk identitet med druer, der besidder en stærk personlighed og karakter, som kun kan findes i udvalgte år. Udtrykket i vinen skal være sprudlende og karismatisk og med en rig aroma.
2012 startede ud med masser af bekymringer, som sidenhen skulle vise sig at være helt ubegrundede. Faktisk endte året med at være ideelt til at producere årgangschampagne i topkvalitet! Årgang 2012 er karakteriseret af røgede og træede noter, der blender sammen med mirabelle og krydderier. Disse indtryk forstærkes yderligere i smagen, hvor de bakkes op af en elegant struktur og et strejf af meget bløde tanniner.
Druerne til årgang 2012 kommer fra 4 Crus (100% Premiers og Grands Crus) fra hjertet af det sydlige Montagne de Reims i Aÿ, Mareuil-sur-Aÿ, Avenay Val d’Or og Mutigny. Et nøje udvalgt parcel i Aÿ bliver vinificeret som rødvin og repræsenterer 10% af blendet. Druerne er 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Den har ligget mindst 7 år på drueresterne. Dosage <7g/l.
Maison Henriot blev grundlagt i 1808 og er stadig den dag i dag ejet og drevet af famillien Henriot. Det er et champagnehus, der lægger vægt på finesse, exceptionel elegance, kompleksitet og fylde.
Henriot fokuserer på Chardonnay, men benytter også Pinot Noir og Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil. Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus
fra de bedste Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed.
Husets top cuvée, cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots Blanc de Blancs.
Huset beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et champagnehus i den absolutte top.