Frisk, frugtig og meget aromatisk i duften med især jordbær og kirsebær og noter af rosenblade. Smagen er let perlende og blød, og sødmen med et restsukkerniveau på 130 gr./l. afbalanceres af en behagelig frisk syre. En mandelnote viser sig også i afslutningen.
Brachetto-druen er en lokal druesort, der kommer fra Acqui-området i distriktet Alto Monferrato. Jordens forskellige sammensætning, rig på sand, kalk og ler, giver vinen sin unikke udtryksfulde alsidighed med finesse og elegance samt krop og intensitet med den karakteristiske aroma med strejf af rose og jordbær. Druerne får en kort kold maceration og blød presning, og mosten holdes kølig indtil gæring på lukket tank, der skaber boblerne i vinen.
Alto Monferrato er specielt kendt for de meget aromatiske vine d'Acqui og Moscato d'Asti Strevi foruden hvidvinen Piemonte-vin Gavi DOCG fremstillet af 100% Cortese-druer.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Vite Colte siden 2007. Vite Colte er en af de store og topmoderne vingårde i Piemonte. Deres fokus er klart: De fremstiller kun vine fra Piemonte og kun DOC og DOCG vine. Dvs. at man kan regne med kvaliteten. Huset ligger i Barolo. Virksomheden drives som et kooperativ med 2000 dyrkere tilknyttet. Det giver vinmageren mulighed for at udvælge lige præcis det druemateriale, der egner sig bedst til de forskellige vine, som huset fremstiller, som er alt fra rød, hvid og mousserende til dessertvin.
I vineriet bruges rustfristål-tanke, som alle er udstyret med computerkontrollerede temperatur-systemer. Kælderen har plads til op til 2000 egetønder, der står i rum, som er 100% temperatur- og luftfugtigheds-styret. Alt i alt et imponerende vinhus, som gør brug af topmoderne udstyr til at fremstille en bred vifte af velsmagende vine til det brede publikum.