1.000,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 The Dead Arm Shiraz, d'Arenberg, McLaren Vale, 1,5 l.
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Vinous | 94 / 100 |
Oldenburgs Vinguide | 19,5 / 20 |
Decanter | 94 / 100 |
JamesSuckling | 94 / 100 |
1.000,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Australien |
Distrikt | McLaren Vale |
Druesorter | Syrah/Shiraz (100%) |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | MG - 1,50 L. |
Varenummer | 171917-1-5 |
Beskrivelse
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Dead Arm har navn efter Eutypa Lata, en særlig svampesygdom, som har ramt en del af d'Arenbergs Shiraz. Svampen dræber den ene af vinstokkens to arme ,men den anden overlever og leverer naturligt nok kun halvt så mange druer. Hvor andre graver vinstokken op, lader d'Arenberg den blive, og de tilbageblivende druer får ekstra koncentration.
De enkelte parceller er høstet ved optimal modenhed og vinificeres hver for sig med fodtrædning af druerne i løbet af gæringen, som, efter kurvepresning, fortsætter i egefade med gæringsresterne i 18 mdr.; både nye- og brugte franske samt gamle amerikanske. Vinen omstikkes ikke, før den er færdig. Ingen klaring og filtrering. Kan lagres 15 - 20 år under gode forhold.
Hør Chester Osborn, ejer af d'Arenberg, præsentere The Dead Arm i forbindelse med Erik Sørensen Vins 65 års fødsesldag marts 2021: Videoen åbner i YouTube.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet "The Art of Being Different". I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d'Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i SydAustralien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia. Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er højt, og man får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt er der 33 forskellige druetyper rundt omkring domænet og man har, udover mere velkendte, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Vinous
Oldenburgs Vinguide
D'Arenbergs "døde arm", der hentyder til meget gamle, virusbefængte vinstokke med visne grene, er år efter år et af pejlemærkerne for australsk Shiraz. Denne 2017'er, der endnu er så uforskammet ung, skal også nok blive det. Taget på babysengen er den blød, raffineret og ret mild i betragtning af sin ungdom - det er en tæt mundfuld proppet med talent, liv og muligheder. Den har en ødsel smag af solbær, brombær og engelsk lakrids og en lang, delikat finish og eftersmag. Den åbner sig uvilligt og først efter mange timer og kan drikkes nu, men det er synd! Gem den roligt 5-10 år.
Decanter
A very dry but mild growing season with many cool nights has produced a lifted Shiraz of good intensity and detail. Bright blackberry fruit is riven with red licorice and fennel seed spice plus dried rose top notes. Plentiful but fine minerally, earthy tannins lend structure and length. For now, wearing its alcohol very well û highly promising.
JamesSuckling
This is a very composed and nicely layered rendition of this top-end shiraz with aromas of cocoa, dark plums, blackberries, cinnamon, licorice and dark cherries. The palate has a very impressive build of ripe dark-fruit and chocolate flavors. Layered and expansive, it swells impressively through the finish. Smoothly resolved and gently spicy. Drink or hold.
Robert Parker
Locked up tight and ungiving on the nose, d'Arenberg's 2017 The Dead Arm Shiraz is nonetheless formidably dense and concentrated on the palate. Notes of charred wood join plums, raspberries and black olives in this full-bodied effort. With its current surly disposition, it appears to require decanting or several years' sleep in a cool cellar. Giving it air helped bring out purple raspberries and softened the considerable tannins, so I'm optimistic about its future evolution.
Wine.com
The 2017 d'Arenberg Dead Arm Shiraz deftly combines elements from both the Old and New Worlds. TASTING NOTES: This wine is generous in black fruit, savory spices, leather, and oak. Enjoy it with slow-braised meat dishes.
Wine&Spirits
Chester OsbornÆs collection of old-vine shiraz parcels includes a lot of plants that have lost a limb to Eutypa, a vine disease; they now concentrate their efforts on the fruit growing on the remaining arms. This 2017 shows that concentration in a wine that radiates sun from its blue-black fruit contrasted with earthiness in its rooty, radish-like tannins.
WineEnthusiast
The relatively cool hand of the 2017 vintage has added touches of freshness and elegance to many classically rich, powerful wines like this one. Postcard McLaren Vale notes of plums, blackberries, peppery, earthy spices and a little well-placed oak lead the way. The distinction is in the palate, where muscular, highly textural, rustic tannins are balanced by bright, juicy fruit. Not for fans of cushy, soft-around-the-middle Shiraz, but tannin-craving red lovers will find much enjoyment.
Vinstyrke2 ved Kim Bretov
For 15 år siden var jeg stærkt fascineret af denne vin lavet på druer fra halvdøde vinstokke (kun den ene halvdel af planten lever). Den bekræftede mig i, at australsk shiraz kunne et eller andet. De voluminøse, sødtunge shiraz-vine står ikke længere øverst på min ønskeliste. Derfor var jeg spændt på at gensmage "den døde arm". Og jeg blev glædeligt overrasket allerede ved første snif: Tydelige brombær og boysenbær, tørre solbærblade og eukalyptus. En ret spicy næse med et strejf af salt mineralitet. Voldsomt krydret i munden. Mørke bær, espresso og let bitre toner af frugtskal. Kølig og chiliprikkende, sødmen behersket og stadig meget ung. Jeg forventer, det bliver en stor vin.
Relaterede produkter
jh8kydoh6q
zb6f18yqhzav16r6ao9wxfwsir5uemtp
o8r5nek0cdb9lcb9y2etx
DKK 000,00
DKK 000,00
r6ea5q6taz
je6xtbs8d3rw8m234oblfkuoz4imekb4r
g8r87qa2szbge3ro8lh3a
DKK 000,00
DKK 000,00
sn327kpk5dg
e1qpfetmlhawc0egjkytmg2cmzdxd0pv
v6noofs621bgt457i77ogr
DKK 000,00
DKK 000,00
3cfddda7kr7
y7kxv99olniqszs2k3wzxzfujol4w6jk
q5dun88rim8t63pvyeft4n
DKK 000,00
DKK 000,00
4t8omqta8v9
ydkmmutsqgfg8erdrg157fofu912dkv
qg25egltnopu9iobzd9rq
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
415nxqk7w8n
kgtp8xcl3qhmv938zb7pn4jte7qwf8sc
gvxl285c2hgj5u9605i41
DKK 000,00
DKK 000,00
ktlaa0jnnn
7kwlc0iukz3wjcshimjxw7zwem4xuz4
7pavx8h31d6ofjieqa153
DKK 000,00
DKK 000,00
lhftr91cvek
lk728issnuqc067pjmy1c5jevvu33tx2
4kf5c5vweruklk9vmv137g
DKK 000,00
DKK 000,00
w1ec0nv2s8e
afpfw90s3qa5n5b7s9qrcjdyincg9xhdq
zzuzxrntwwye0yt901a4a
DKK 000,00
DKK 000,00
pjpd2hs93h
m5vps0arrropr7sbio2g5sj0msiarwj
wamcpoupz5mwo6ux3ymnz
DKK 000,00
DKK 000,00