500,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 The Dead Arm Shiraz, d'Arenberg, McLaren Vale
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
JamesSuckling | 96 / 100 |
Vinous | 93 / 100 |
WineSpectator | 91 / 100 |
Halliday | 92 / 100 |
500,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Australien |
Distrikt | McLaren Vale |
Druesorter | Syrah/Shiraz (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Skruelåg |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 171918 |
Beskrivelse
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Dead Arm har navn efter Eutypa Lata, en særlig svampesygdom, som har ramt en del af d'Arenbergs Shiraz. Svampen dræber den ene af vinstokkens to arme, men den anden overlever og leverer naturligt nok kun halvt så mange druer. Hvor andre graver vinstokken op, lader d'Arenberg den blive, og de tilbageblevne druer får ekstra koncentration.
De enkelte parceller høstes ved optimal modenhed og vinificeres hver for sig med fodtrædning af druerne i løbet af gæringen, som, efter kurvepresning, fortsætter i egefade med gæringsresterne i 18 mdr.; både nye- og brugte franske fade. Vinen omstikkes ikke, før den er færdig. Ingen klaring og filtrering. Kan gemmes 15 - 20 år under gode forhold.
d'Arenberg fortæller om 2018 The dead Arm:
"A wine that will live forever. The Dead Arm Shiraz has been featured as number 34 in the @wine_ark's 50 Most Collected Wines of Australia 2023. The article explores what Australian wine collectors are storing in their cellars. Powerful, complex and concentrated. Since its first release in 1993, The Dead Arm Shiraz has received thousands of accolades from wine critics and judges all over the world."
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Chester har ført vingården til den absolutte top i Australien. Både huset og Chester høster konstant stribevis af flotte anmeldelser og udnævnelser i internationale medier. I 2024 er d’Arenberg med på virksomheden William Reeds Top 50 liste over de 50 bedste ”vinmarker” i verden baseret på vingårdens vinmarker, terroir, besøgscenter, smagninger mv., som er vurderet af en række eksperter over hele verden. Derudover har d'Arenberg flere gange været listet blandt Wine & Spirits Magazine Top 100 wineries. I 2018 vandt d'Arenberg yderligere trofæ for at være "Most distinctive brand of the year" ved Australian Drinks Awards. Vingården blev ligeledes listet på "Top 100 companies" i Business SA Index, og Chester blev i 2018 nævnt som en af South Australias 100 mest indflydelsesrige personer af mediet The Advertiser.
I 2015 åbnede d'Arenberg et kæmpe gastronomisk og kulturelt oplevelsescenter, "The Cube", på ejendommen, og stedet og dets restauranter høster år efter år ligeledes stribevis af store anmeldelser som f.eks. "International Best of Wine Tourism" i Great Wine Capitals Global Network.
JamesSuckling
Quite expressive and exotic, with red plums, blackberries and iodine, as well as dried herbs and nori, quite fragrant spices and currants. The palate has a sleek, dense and long feel, with impressive fruit intensity, delivered in such contained and impressively composed style. This has such length and intensity with a silky texture. Old vines underpin the style here. Drink over the next decade or more.
Vinous
This young, tightly coiled 2018 Shiraz is far from ready to drink. Right now, it is a heady mix of fruit, oak, lavish tar, licorice and warm slate aromas wrapped up in a thick blanket of coconut oak. That impressive flavor intensity is well supported by weighty tannins through a seriously long finish. Bold and embryonic, this needs at least ten years, if not more, to flower.
WineSpectator
Dense, with toothsome tannins that add a firm background to tangy blackberry and blueberry flavors, with notes of crushed rock and fresh earth, spices, tobacco and toasted cedar. Firming finish, where strong laurel bay leaf and sage accents linger.
Halliday
Once the top of the tree. Today, usurped by a slew of single-vineyard offerings, at least in terms of price. Crushed black rock, licorice straps, clove and boysenberry. The tannins, more resolved than in past experiences. Fresher and less forced, too. Bravo! Forceful, to be sure. This is a wine with a future, for those who like warm-climate, powerful Australian shiraz.
WineEnthusiast
Rich, heady aromas of mint, mocha, ground pepper, plum and black currant preserves lead to an equally powerful, dense palate that's wound in muscular, dusty tannins. This is a massive wine now, but everything is in place for it to go the distance - a decade, at least. Old Bridge Cellars. Cellar Selection.
Relaterede produkter
ea918a45ghi
brhsnym726x57xal9ofrh46hn3s3ejaz
2vewxuw2tblav8e4apa4rh
DKK 000,00
DKK 000,00
xl7sazyxna
0bd22hz9kk4gyx98u82bp2gp7hrqfpokc
btzmcav56cg6o6zetcngzl
DKK 000,00
DKK 000,00
vnjoxrg1a1f
p9abpl6ufl410izreeq1xgo92rx8i6xu
85tbjfcu6t6zgtkp5ay5m8
DKK 000,00
DKK 000,00
fa6of6k5q5w
okpc6pvuzzr8qgub79bmmfo28i7cqx1r
0hsf4zu0wp71lc08hz2i5e
DKK 000,00
DKK 000,00
gvbcslfd18o
dcwmvjtaisw03y35jnce87yatcaq5efk8j
xzxy7y1s6gluauhx0spcv
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
xfhb53mjv5j
l3nhiam6g4qkr2kevkc024wryfhh6uda
p2wksyadb72br3nwr2x1e
DKK 000,00
DKK 000,00
2lc2qvg6w1y
wiovbtjc70bcwwask4guww7rva796ovxh
ii05i5b2lsgo5i1ysxeoj
DKK 000,00
DKK 000,00
r5x6edkce8
qqbst7krnxfwo6jz4vq7ygr1vlgmnfirk
j8nq7dvknbc63icbmp8fs8
DKK 000,00
DKK 000,00
6o29ov55573
mk53ors4xmffsg4fi85wkhj3qovrmmc
utjlhe7vadcyckmkcgtek
DKK 000,00
DKK 000,00
n55bi5fd83
1ias8gaemy50ul0w9eakxhgn40hgpafd9
go0bzf278iweo2y9ziiiwh
DKK 000,00
DKK 000,00