En meget moden, ganske tæt vin med fin kombination af Merlot druens mørke, runde toner af brombær, blåbær og sorte kirsebær og Cabernet Franc's urtekrydrede, lidt rankere stil. Der er god, balancerende syre og følelige, men polerede tanniner, som kan give rygrad til en del år i kælderen, selv om det kan være svært at holde proptrækkeren væk...
Vinen er lavet på 79% Merlot og 21% Cabernet Franc fra 25-årige, manuelt høstede vinstokke, der vokser på ler med grus og et jernholdigt lag under. Mosten gærer i cementtanke, og vinen lagrer 9 mdr. i egefade: 50% nye, 25% 2.års- og 25% 3.års fade.
Domaine de Mimosas er på kun 4 ha. og ligger ned mod Barbanne floden med Pomerol lige på den anden side. Cabernet Franc er specielt god på de mest flodnære markdele med meget aflejringsgrus, ligesom vandet tilfører de øvre jordlag jern fra undergrunden.
Ejendommen drives af familien Niarfeix, som oprindeligt kommer fra Centralfrankrig men har lavet vin på højre bred siden 1896 og har tre mindre ejendomme i henholdsvis Pomerol, Lalande-Pomerol og Montagne Saint-Emilion. Det er nu 5. generation, der driver værket og slet ikke bruger kemi i markerne.
Bordeaux i 2018 har leveret vine af høj kvalitet overalt og på alle niveauer, men med problemer undervejs: Foråret var vådt og køligt, nærmest elendigt, så knopskydningen var sen, men blomstringen og frugtsætningen blev generelt god. Alvorlige meldug-angreb tog allerede tidligt en del af den potentielle høst; især blev økologisk- og biodynamisk drevne slotte særdeles hårdt ramt. Der var også lokal hagl i maj og juli nogle steder. Fra lidt ind i juli blev vejret stabilt og solrigt helt ind i oktober, så frugtkvaliteten på de overlevne druer blev tårnhøj, og der var frit valg mht. høsttidspunkt. Alle kunne derfor gå efter den stil, de ønskede: Nogle vine er mere friske og elegante, mens de, der valgte sen høst, oftere har lavet mere frugttætte vine med markerede tanniner.
Nye generationer af slotsejere, vinmagere og konsulenter udvikler også deres vinifikationsteknikker: nogle er begyndt af bruge gæring med hele drueklaser, som i Bourgogne, og reducerer andelen af nye lagringsfade for at få et luftigere, mere saftigt resultat . Vinene er derfor langtfra ens i stil, men kvaliteten er generelt meget høj og balancen god. Der er både meget fremkommelige vine og særdeles lagringsegnede. Nogle sammenligner kombinationen af ungdommelig charme og lagringspotentiale med legendariske 1982.
Der er også lavet mange flotte hvidvine, især domineret af Sauvignon Blanc, men de skulle høstes mere præcist end de røde for at bevare friskheden. I Sauternes viste botrytis-svampen, der skrumper druerne, sig først fra 5. oktober, så den mere komplicerede høst hér skulle klares på ret kort tid. Mange slotte lykkedes dog fint med det.