En sjælden og paradoksal vin: den er, meget usædvanligt, lavet af 100% Merlot i Margaux (!) og rummer alligevel sjælen og balancen i Bordeaux på flotteste vis. De 70-årige vinstokke, der er passet minutiøst i vækstsæsonen, giver en koncentreret vin, men Eric Boissenot er altid omhyggelig med at bevare den ligevægt, der er adelsmærket for klassisk Bordeaux.
Den halve ha. med 4500 vinstokke ligger i kommunens nordlige del på dybt grus, et stykke syd for Chateau Vimières i Lamarque kommune ud for Listrac, hvor vinen laves. Marken har været i familiens besiddelse langt tilbage i tiden. Vinen lagres 18 mdr. i egefade og har et fint potentiale for lagring.
Eric Boissenot er konsulent for Chateau Lafite, Latour, Mouton og Margaux -4 af 4 af Médocs 1.Crus. Hvor andre stjernekonsulenter er rykket ud i verden, koncentrerer Eric Boissenot sig om Médoc. Han var tidligere end mange andre eksponent for at fastholde den klassiske balance i Bordeaux ved at undgå den overekstraherede / "pumpede" vinifikation, der gik efter højest mulig koncentration; det nogle har kaldt "Robert Parker stilen".
2019 Bordeaux vækstsæsonen var, som ofte, med tvivl og bekymringer undervejs, men er endt med fine resultater. På baggrund af beretninger fra mange professionelle smagere må den korte version for rødvinene være: 1) Stabil, virkelig høj kvalitet både for Merlot og Cabernets. 2) Ingen tegn på, at nogle kommuner er klart bedre end andre, både på højre- og venstre bred. 3) En lidt mere "klassisk" stil end '18: Høj frugtintensitet men lidt mindre yppig vægtfornemmelse, flot syrebalance og tanniner til lang lagring, som er lidt mere fremtrædende i højklassevinene som helt unge. Michel Rolland, der har været konsulent i årtier, har sagt: "At sammenligne 2019 med 2018 er lidt ligesom, hvordan 2016 var i forhold til 2015 og 2010 i forhold til 2009". Kort sagt, masser af frugtkoncentration og nuancer med en lidt rankere mere luftig struktur.
Tidlig knopskydning i en lun marts, men blomstringen blev noget forstyrret af vådt og ret køligt vejr april - først i juni. Det fremhæves, at to hedebølger i juni og juli, ikke havde de negative virkninger, man kunne frygte, da de skete før veraison / druernes farveskifte. Der var et par lokale storme med rigeligt vand på kort tid, men vejret var samlet set nærmest ideelt i august og september, hvor lidt regn 20/9 gav stødet til den sidste modning, især på grusede jorde, efter en lang og tør periode. Frisk vind forhindrede råd. Dag / nat temperaturerne svingede gerne 20 grader efter midt august og holdt syren oppe. Druesundheden var eminent ved høst. Merlot blev mest høstet i slutningen af september; Cabernets fra slut. sept. - midt oktober.