Vinen har kommunens tætte og kødfulde stil med mørk frugt, en tone af jordbund og røg, samt markant krydret, dyb og lang eftersmag. Tanninerne er der, men på en finkornet, poleret måde. Ejendommen tilhører den højeste klasse i Cru Bourgeois hierarkiet: "Exceptionnel". Den vil have godt af en tur i karaffel som ung og har et betydeligt udviklingspotentiale.
Vinen består i 2017 af 59% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot plus lidt Petit Verdot; Et væsentligt højere Cabernet indhold end andelen af plantningerne på de efterhånden 80 ha. marker med de klassiske grusbanker, samt områder med ler og limsten. Vinstokkene er ca. 40 år i gennemsnit og plantet lige så tæt, som på Cru Classé slottene: 8 - 10.000 stokke / ha. Mosten gærer, fordelt i op til 48 kar med hver parcel for sig. Æble/mælkesyregæringen (malolaktisk gæring) sker mest i tank, dog 10% i egefade. Vinen lagrer 14-16 mdr. i eg; heraf ca. 40% nye barriques.
Château Lilian Ladouys ligger i den sydlige del af Saint Estèphe, på "Cos"-plateauet nord for Ch. Lafon-Rochet. Ejendommen var kendt som "La Doys" i hvert fald fra 1654. Barre-familien havde "Ladouys" i over 150 år og byggede det lille, statelige slot med klassiske tårne. Under Thieblot's ejerskab blev fruens fornavn Lilian føjet til navnet i 1989.
Ejendomsmatadoren Lorenzetti købte det i 2007 og igangsatte et omfattende arbejde med at tilkøbe grusjord fra naboer, så Cabernet-andelen i vinen kan øges, og arealet efterhånden er stegt fra 47 - 80 ha. Han har også Ch. Pedesclaux og købte halvdelen af Ch. d'Issan, Cru Classé Margaux, i 2013. Emmanuel Cruse herfra er konsulent på produktionen.
Man arbejder målrettet mod økologi med skånsom jordbehandling og naturlig kompost som gødning. Slottet har det højeste niveau 3 i klassificeringen "Haute Valeur Environnementale" og dyrker al jord økologisk fra 2020 med forventet certificering i 2023.
2017 i Bordeaux vil blive husket for frosten i slutningen af april, som pga. den tidlige knopskydning havde voldsom virkning, men meget ujævnt fordelt: Mange områder, der ligger højt og / eller tæt på Gironde floden, hvor den er bred, gik helt fri, mens lavere områder med udviklede knopper uden luft i bevægelse blev nærmest udryddet, også mange langs Dordogne floden, der ligger kritisk lavt.
Juni var nærmest hed og sluttede med tre dages regn, fulgt af en mild, ret solrig juli og en blændende august. Regn i begyndelsen af september var velkommen, men lidt mere langvarig end ønskeligt. Det klarede dog varigt op midt i måneden, Cabernet Sauvignon kunne modne helt, og høstforholdene blev vejrmæssigt fine.
Afgørende for kvaliteten på de frostramte lokationer var sortering i marken: erfarne plukkere skulle skille modne druer fra dem på vinstokke, der havde remonteret / sat nye skud efter frosten, da mange af disse druer ikke var modne nok. Det kunne skifte fra vinstok til vinstok.... Nogle dyrkere har lavet rosé af de knapt så modne, remonterede druer.
Det samlede udbytte er 45% lavere end 2016. Det mest stabile område, overordnet set, er den nordlige del af venstre bred (Haut-Médoc), mens kontrasterne er størst på højre bred (Saint-Emilion / Pomerol etc.). De vine, der blev lavet, er generelt gode og saftige , af fint modne druer og kan nydes relativt tidligt sammenlignet med tilsvarende i '15 og '16 årgangene.