500,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 La Dame de Montrose, fra 2.Cru, St.Estèphe
JamesSuckling | 94 / 100 |
Robert Parker | 92 / 100 |
WineCellarInsider | 91 / 100 |
Vinous | 91 / 100 |
500,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Franc (4%) Cabernet Sauvignon (43%) Merlot (49%) Petit-Verdot (4%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 248517 |
Beskrivelse
Fin klasse og tro mod slottets stil, men meget lettere tilgængelig ung end den heftige 1.vin og med en væsentlig højere andel Merlot. Tidligt åben og charmerende med duft af modne bær, underskov, viol, mørk chokolade og cedertræ. Fast bygget, frugttæt smag med lang, mineralsk finale og fleksible tanniner. Nyd den i morgen (2021) eller frem til 2035.
Vinen består af 49% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. De økologisk dyrkede druer er høstet fra 12 - 29/9 af ca. 100 plukkere med ansvar for hver deres parcel. Der er nyligt udvidet til 90 mindre gæringstanke, så alle individuelle variationer mellem de 82 parceller er mulige. Udtræk af faststoffer tilpasses hvert enkelt parti vin for at sikre den optimale balance mellem høj frugtintensitet, syre og tanniner.
Malolaktisk gæring / æble-mælkesyregæring sker i tankene, inden vinen kommes i Barriques; 30% nye og 70% 2.års fade i 12 mdr. Alt omkring udbytter, høst og vinifikation sker med samme høje standard for hele høsten før fordeling af de enkelte partier på 1., 2. og 3.vinen. Da markerne ligger overvejende sydvendt så tæt på floden, at der er fin luftcirkulation og lunhed fra vandet, gav frosten i april ikke problemer her.
Château Montrose' historie blev startet af en af Bordeaux's vigtigste personligheder Alexandre de Segur, som også ejede Ch. Mouton, Lafite og Latour, der alle er 1.Cru Classé i dag. Han gav i slutningen af 1700-tallet området til sin søn, der solgte til Etienne Dumoulin som en del af den meget store ejendom Calon Segur. Han så de store muligheder i jordens eminente beliggenhed og udskilte Montrose, beholdt den og solgte Calon Segur. Hans søn tilplantede markerne, omtrent som de er i dag, og byggede slottet og kældrene.
Navnet menes at stamme fra farven på den blomstrende lyng, der lignede en rosa høj, set fra floden. Næste ejer Mathieu Dolfus renoverede slottet totalt i 1860-80'erne og byggede en hel landsby med bolig til arbejderne omkring slottet. Charmolue-familien overtog i 1896, havde slottet i tre generationer og indførte slotsaftapning i 1904(!).
Brødrene Bouyges, der har et stort tele- og konstruktionsfirma, købte det i 2006 og ansatte Jean Bernard Delmas fra Ch. Haut-Brion samt Herve Berland fra Ch. Mouton-Rothschild, begge 1.Cru Classé slotte. De igangsatte også en ny stor renovering med fokus på genanvendelse og grøn energi. 2.vinen "La Dame de Montrose" har været lavet siden 1860, og der er en 3.vin: "Tertio de Montrose".
Af de 95 ha. med dybt grus, sand og ler er ca. 88 ha. hele tiden i produktion, plantet med 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Vinstokkene er plantet så tæt som muligt: 10.000/ ha. 22 ha., som tidligere har hørt til Montrose, blev i 2010 tilbagekøbt fra Ch. Phelan-Segur. Til nye vinstokke indførte man i 2006 "selection massale", hvor man ikke blot planter en identisk klon men tager stiklinger fra de konkrete planter, der giver mest optimale resultater i netop den parcel, der skal fornyes.
2017 i Bordeaux vil blive husket for frosten i slutningen af april, som pga. den tidlige knopskydning havde voldsom virkning, men meget ujævnt fordelt: Mange områder, der ligger højt og / eller tæt på Gironde floden, hvor den er bred, gik helt fri, mens lavere områder med udviklede knopper uden luft i bevægelse blev nærmest udryddet, også mange langs Dordogne floden, der ligger kritisk lavt.
Juni var nærmest hed og sluttede med tre dages regn, fulgt af en mild, ret solrig juli og en blændende august. Regn i begyndelsen af september var velkommen, men lidt mere langvarig end ønskeligt. Det klarede dog varigt op midt i måneden, Cabernet Sauvignon kunne modne helt, og høstforholdene blev vejrmæssigt fine.
Afgørende for kvaliteten på de frostramte lokationer var sortering i marken: erfarne plukkere skulle skille modne druer fra dem på vinstokke, der havde remonteret / sat nye skud efter frosten, da mange af disse druer ikke var modne nok. Det kunne skifte fra vinstok til vinstok.... Nogle dyrkere har lavet rosé af de knapt så modne, remonterede druer.
Det samlede udbytte er 45% lavere end 2016. Det mest stabile område, overordnet set, er den nordlige del af venstre bred (Haut-Médoc), mens kontrasterne er størst på højre bred (Saint-Emilion / Pomerol etc.). De vine, der blev lavet, er generelt gode og saftige, af fint modne druer og kan nydes relativt tidligt sammenlignet med tilsvarende i '15 og '16 årgangene.
JamesSuckling
Very pure and attractive red cherries, plums and wild herbs on the nose here. Impressive polish and poise on the palate. The cabernet fits really beautifully into the merlot, delivering cassis, ripe red plums and spiced mulberries. A blend of 49% merlot, 43% cabernet sauvignon, 4% cabernet franc and 4% petit verdot. Second wine of Château Montrose. Drink or hold. Better after 2022.
Robert Parker
The 2017 La Dame de Montrose is a blend of 49% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, aged in 30% new and 70% one-year old barrels for 12 months. Medium to deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with warm red currants, black cherries and black raspberry scents, followed by earthy/underbrush notions plus hints of violets, dark chocolate and pencil lead. Medium to full-bodied and firm, with loads of mouth-coating juicy fruit, it has a velvety texture and long, mineral-laced finish. It should be approachable pretty much from the get-go, although don't let its precociousness make you underestimate its aging potential. Nicely done! 2020-2035.
WineCellarInsider
Vinous
The 2017 La Dame de Montrose has come together well during its élevage, but it remains a bit burly in feel and in need of more time in bottle to soften some of the edges. Sweet tobacco, cedar, grilled herbs, chocolate, menthol and licorice add pretty savory and earthy top notes. I would give the 2017 another few years in bottle. It finishes with terrific depth, in the understated style of the year. Tasted two times. Drink 2022-2037.
Relaterede produkter
x1prtf4q1x
43foudmlnaxpsks4b4oze9uev1fvtzle
sg7wdkgkxdb9kkgvbtgs75
DKK 000,00
DKK 000,00
qkmxmtc2kba
n8to2hhfo5cp3i4xg7sspcg56q6fmigd
clwuu4yk0b8ic4slsv0e79
DKK 000,00
DKK 000,00
xoqvhrjxgf
1h6n588hdu9g3c5yck2mwmjfsowi3eow
tekarjlkjpdvkwlrjsvn2g
DKK 000,00
DKK 000,00
x5pgerh8u2r
m0gfdx6cbbh1aqnoch8h3neibc2lcg3uk
gm4awnqbyg9y04ndys9cn
DKK 000,00
DKK 000,00
1qqhgaoo3mu
0a2051qsmlwyd0ycum1yzdqx50h5xmkn
0r25td5qhf2tjx8av8gozg
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
nsi7zajoq3h
40w4ebpfnmamqr389d3a6pa2zad3ob4
oedjwleh1txhek7zashem
DKK 000,00
DKK 000,00
1tw61hw4ers
b6epohmb7sfltu4mptgydb579dao2ph5
0g6mtpemt0t5984pk7hbpqs
DKK 000,00
DKK 000,00
ie8361m4s2i
b5hwow6z8ulgksrybkieoglplm0gv6tb
y1ex1nqvzrruj1mewfgyt
DKK 000,00
DKK 000,00
u20bc6i0oyl
e0wknye134dydftt335ven99024i94lm6
qpdna4xmxg6xheazor
DKK 000,00
DKK 000,00
jcmscqjimd
e83nv1sfhdsokzoju8m8sndehjdqakhpd
ilpf0qfcvom3aunqlad4gh
DKK 000,00
DKK 000,00