Ren og klar Bourgogne Pinot Noir. Duften er friske brombær; smagen generøs med frugt og fint afbalancerede tanniner, der komplementerer Pinot Noir-smagen. Et dejligt glas til apéritif evt. ledsaget af kanapeer med charcuterie og paté, samt til grønsagsretter og fjerkræ med hvid sauce.
Vinstokkene vokser i 220-260 meters højde i kalksten og ler-kalkstensjord. Druerne høstes i hånden og sorteres i vineriet, inden de afstilkes 70-100% afhængig af årgangen. De får en lang og skånsom maceration i 5 til 7 dage med jævnlig omrøring og overpumpning af mosten. Gæring sker med naturlig gær i ca. 10 dage. Vinen lagrer på franske egetræsfade (228 l) i 15 - 18 måneder og føres til nye tønder, inden aftapning i henhold til månekalenderen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Didier Amiot siden 2024. Didier Amiot er både navn på vingård, ejer og vinmager. Han startede for sig selv i 2020. Didier er søn af Pierre Amiot, der grundlagde Domaine Pierre Amiot et Fils i 1951 i Morey-Saint-Denis i Côte-de-Nuits med parceller i Morey-Saint-Denis og Gevrey-Chambertin. Didier og hans bror, Jean-Louis, førte vingården videre fra deres far, før de i 2020 reorganiserede og dannede to nye vingårde: Didier Amiot og Amiot & Fils.
Didier har arvet ca. 3.1 ha, inklusive den eksklusive Grand Cru Clos de la Roche og Premier Cru Morets i Morey-Saint-Denis foruden et parcel i Gevrey-Chambertin.
Didier ønsker at lave vine, der til fulde udtrykker det terroir, de kommer fra. Han bruger delvist hele klaser til sine vine. Andelen afhænger af den specifikke vin, ligesom vinifieringen sker i en kombination af cement, eg (både ny og med alder) og ståltanke - også afhængig af den specifikke vin. Vinen filtreres ikke. I kælderen får Didier hjælp af konsulent Pierre Milleman, der også arbejder for DRC, Dujac og Gaja.
Familien har altid anvendt bæredygtige principper, og Didier er blevet økologisk certificeret med 2023 årgangen.
Betegnelsen Bourgogne Côte d'Or er en regional appellation, der er forbeholdt vine på Pinot Noir og Chardonnay fremstillet i en af de 40 landsbyer i Côte de Beaune og Côte de Nuits. appellationen er designet til at omfatte vine, der kommer fra vinmarker, der ligger under landsbyerne på midtskråningen, men over sletterne, som giver druer til Bourgogne Blanc eller Rouge – dvs. hovedsageligt ved foden af skråningen i udkanten af landsbyernes appellationer.
Bourgogne Côte d’Or kommer med produktionsregler både mht. beplantningstæthed, høstudbytte og alkoholniveau for at sikre et vist kvalitetsniveau. Niveauet er lige under villages-appellationen, og forbrugerne vil opleve en mere specifik terroir-drevet vin, end en Bourgogne Blanc eller Rouge. Nogle producenterne vil endda inkludere druer fra yngre vinstokke, som ikke nødvendigvis ville blive brugt i deres villages-vine.