Meget aromatisk med duft af hvide blomster, gule frugter og lidt toastede noter, der går igen i den bløde og runde smag. En frugtig og harmonisk vin, der slutter langt med tiltalende frugt i smagen. Saint-Romain ligger vest for Auxey-Duresses og er kendt for deres umiddelbare tilgængelighed og friskhed.
Meget aromatisk med duft af hvide blomster, gule frugter og lidt toastede noter, der går igen i den bløde og runde smag. En frugtig og harmonisk vin, der slutter langt med tiltalende frugt i smagen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Billard Père et Fils siden 2024. Domaine Billard Père et Fils har været et familiedomæne i fire generationer med base i La Rochepot i Hautes Côtes de Beaune. Siden 1999 har Jérôme Billard stået i spidsen for vingården, og han er ved at oplære sønnen Louis Billard i familiens knowhow, efter at denne har arbejdet to år på vingårde i bl.a. Sydafrika og Australien samt hos Romanée Conti.
Domænet lægger vægt på kvalitet og på at vise appellationernes individuelle terroirs, typicitet og kvaliteter gennem ærlige vine, hvor man får meget for pengene. Arbejdet i marken er skånsomt, hvor pløjning foregår med enten hest eller en lille traktor.
Høsten sker i hånden, og i kælderen sorteres druerne yderligere. Til rødvinene afstilkes druerne, og de får en kold maceration før gæring. De grønne druer presses langsomt i en pneumatisk presse for at opnå størst mulig aromatisk renhed. De anvender kun naturlig gær. For nylig blev et helt nyt vineri bygget, hvor vinen transporteres ved hjælp af tyngdekraft uden brug af pumper, hvilket er skånsomt for vinen.
Regions-appellationerne modnes helt eller delvist i rustfri ståltanke for at opnå en direkte og frugt-forward-stil, der skal drikkes unge. Village- og Premier Cru appellationer modnes i finkornede medium-toastede egefade, der svagt ilter vinen, runder den af og giver smidige, fyldige vine.