Côte de Nuits er meget mindre end Côtes de Beaune: En kalkbaseret, mest østvendt skråning på 24 x 3 km. Her kommer en lang række af Bourgognes mest ikoniske vine fra. Navnet bruges på vine, der er sammensat af druer fra flere kommuner i området. De anses for at have lidt lavere prestige end vine med kommunenavn, men kan i praksis være mindst lige så gode ved en afbalanceret sammensætning af flere underområders karakteristika og har mere urbane priser. De har gerne struktur og gennemslagskraft nok til bred madanvendelse, også kraftigere kødretter, gerne med syrligt-søde indslag.
Druerne til denne vin kommer fra fire enkeltmarker i den sydlige del med jordbunde, der dels har kalket grus med limsten i de højere områder og rigere jord med aflejringselementer længere nede. Druerne håndhøstes og får fem dages kold maceration med 30% i hele klaser. Nedtrykning af faststofferne i mosten sker en gang dagligt fra gæringen begynder og overgår til overpumpning resten af de 18 dage, vinifikationen varer. Vinen lager 16 mdr. i eg, 15% nye fade og omstikkes en gang. Ingen klaring eller filtrering.
Marchand-Tawse er resultatet af et atypisk makkerpar, forenet ved deres fascination af Bourgogne: Pascal Marchand er oprindeligt sømand fra den fransktalende provins Quebec i Canada (!). Han havde, da han begyndte for sig selv, gennem 15 år skabt sig et navn i Bourgogne ved arbejde for respekterede domæner som Comte Armand og La Vaugeraie, samt Pinot Noir projekter i Vestaustralien.
Moray Tawse, finansmand og vingårdsejer i Ontario i Canada, gav ham den økonomiske mulighed. Han havde Bourgogne som forbillede i sin vinproduktion og fik fra 2006 Pascal Marchand som konsulent. De gik all-in, fik en vinkælder i Nuits Saint Georges og har netop færdiggjort en nyindrettet kælder i Beaune, specielt til hvidvine. I et interview med "Bourgogne Aujourd'hui" blev han spurgt, om det er en rentabel investering, han har gjort. "Nej, det er en sentimental investering. Jeg har investeret her for at prøve at give mit beskedne bidrag til historien i det, jeg betragter som den største vinregion i verden...".
Projektet har fra starten været tænkt biodynamisk, men uden certificering, da der bruges mange druer fra marker ejet af andre dyrkere, selv om bio-standarder for markarbejdet overholdes . Månekalenderen følges i alle processer, og brugen af svovl er minimal. Der plukkes i små 17 kg. kasser, så druerne ikke presser hinanden i stykker. Der bruges kun naturlig gær og lange macerationstider før presning for at udtrække smagsstofferne så blidt som muligt. En meget tidkrævende verikalpresse bruges til små cuvéer og en pneumatisk til de større. Gæringskarrene er åbne og af træ, som Pascal Marchand holder af pga. deres store træghed overfor temperaturændringer. Egefadene er fra fire forskellige skove og kun let toastede. Nye fade bruges fra 10 - 100% afhængigt af vinen og årgangen. klaring bruges ikke, og filtrering meget sjældent.