Vinen er i kommunens superliga og dermed også Bourgognes som helhed. Kraftig og samtidig utrolig silkeblød. En stor vin i koncentration, fylde og dybde og med en levende frugt. En kompleks buquet af brombær, blåbær, hindbær og solbær, søde krydderier og lakrids understøttes af en dyb smag med flot tanninstruktur, høj intensitet, koncentration og energisk frugt, der eksploderer i en spændende lang eftersmag. Vinen er til perfekthed afbalanceret mellem en levende syre og blødhed. Bør lagres en del år eller hældes på karaffel, hvis man ikke kan vente. En vin, der vil kunne serveres, når den nyfødte får studenterhuen på....
Epenots Premier Cru består egentlig af tre dele: Petits Epenots, Grands Epenots og Clos des Epenots, med sidstnævnte som den mindste, på i alt ca. 30 ha. Vinene kan navngives efter den enkelte markdel, hvis druerne kun stammer derfra, eller med fællesnavnet. De ligger på række på midtskråningen nord for byen og grænser op til Beaune kommune. Mange vine herfra er kendt for at gnubbe sig op ad Grand Cru kvalitet. Skråningen er blid med meget tynd overjord af mergel med mange sten, der sikrer dræning, og jernholdig kalksten under. Vinstokkenes rødder går meget dybt for at søge væde og næring, så planternes virilitet er lav og druerne små og koncentrerede. Sammen med Les Rugiens, kommunens mest prestigeladede adresse med meget længelevende vine.
Pierre-Vincent Girardin sprang, blot 21 år gammel, ud som selvstændig vinmager med en bemærkelsesværdig og udtryksfuld kollektion i 2017-årgangen, og han er hurtig blevet udråbt som en "rising star" af flere medier. Hans far Pierre Girardin afhændede sin ejendom i 2012 men gemte nogle gode parceller, til sønnen blev klar, og det er han i den grad nu!
Han har selvfølgelig opbakning fra sin erfarne far men også en klar ide om, hvad han vil gøre anderledes: Først og fremmest prioritere terroirpræg og mineralitet over tæthed i vinen. Egenskaber der i grunden altid har været Pinot Noir druens spidskompetence i Bourgogne og sværest at efterligne andre steder. Det indebærer typisk: Forsigtig brug af nye egefade, fint afmålt udtræk af tanniner o.l. med overpumpning snarere end nedtrykning af faststofferne i mosten under udblødningen, og kun den minimalt nødvendige tilsætning af svovl. Pierre-Vincent Girardin er både klar i sin retning og ydmyg over for opgaven. Debutårgangen er allerede et syvmileskridt mod målet.
Pommard, mellem Volnay og Beaune, er intenst dækket af vinmarker og har et historisk ry for kraftfulde vine. Stilarterne er dog noget mere varierede i dag, hvor mange vinmagere dyrker Pinot Noir druens enestående evner til at kombinere elegance og finesser med smagsintensitet. Kommunens navn menes at stamme fra den romerske frugtgudine Pomona. Der laves kun rødvin på de 322 ha.; heraf godt en tredjedel i 28 Premier Crus. Markerne ligger omkring Dheune-flodens udløb fra vest mod øst, fordelt på nordsiden, sydsiden og området nedenfor byen. Da skråningerne breder sig ud mod øst, er der mange variationer i soleksponering for de enkelte marker, fra øst-nordøst over syd til vest.
Bortset fra noget gammel aflejringsjord fra floden i de laveste områder er jordbunden præget af mergel over limsten med mange små klippestykker, der sikrer godt dræn for regnvand, og varierende indhold af ler på midtskråningerne. Jern er også hyppig i de højereliggende områder. Vinstokkene vokser i højder mellem ca. 240 - 300 m.
Gennemsnitskvaliteten er høj. Der laves mange vine med særdeles gode lagringsegenskaber men også mere elegante, man ikke skal vente længe på.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Vincent Girardin siden 2019.
Vinene sælges som allokation. Kontakt din sælger for at høre mere.