Et utroligt charmerende og velsmagende glas vin med noter af ribs, brombær og delikate krydrede noter. Finesse og lethed fra den ene del af Cairanne er blendet med fylde og modenhed fra den anden del. Servér ved 17 grader til lammekølle med rosmarin, kød fra grillen og simreretter.
Druerne er 60% Grenache, 25% Syrah, 10% Mourvèdre og 5% Cinsault, som kommer hhv. fra terrasser langs floden Aygues og fra kratlandskabet, der går under betegnelsen "garrigues". Til sammen skaber de den elegance, som har gjort Cairanne berømt og ultimativt givet byen sin status som Rhône Cru i 2016.
Druerne høstes i hånden og lægges i små beholdere, så de er intakte ved ankomst til vineriet. De afstilkes helt, inden de overføres til betontankene ved hjælp af tyngdekraft. Vinificeringen udføres skånsomt i 12-15 dage, hvor mosten undervejs pumpes over samlingen af skaller i toppen af tanken, så de bliver blandet med mosten og giver mere saft og kraft til vinen, der til sidst lagrer i 12 måneder i store egefade, inden den tappes uden filtrering.
Domaine les Hautes Cances er en mindre vingård, der holder til i den lille landsby Cairanne i hjertet af Rhône-dalen. 12 ha. af les Hautes Cances’ 18 ha. vinstokke hører under Cairanne-appellationen. Vinene fra Cairanne har gennem årene opbygget et ry for deres kvalitet, og i 2016 blev dette belønnet ved, at vinene blev ophøjet til Rhône Cru status. Les Hautes Cances blev i 2019 overtaget af vingården Pierre Amadieu, der holder til i Gigondas. De har brugt nogle år på at restaurere vingården og markerne og laver nu vinene med deres eget klassiske præg. Markerne dyrkes økologisk og bliver certificeret med 2023 årgangen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Amadieu siden 1986. Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som siden 1929 og gennem tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre, 2. generation, har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "Jeg vil lave elegante vine med behagelig friskhed og god frugtighed, der respekterer familiens traditioner og appellationens typiske kendetegn."
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres, Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Robert Parker siger bl.a. om domænet: "Læsere, der søger solid vin for pengene så vel som god typicitet fra SydRhône, skal se på vinene fra Pierre Amadieu.....de giver altid masser af nydelse og er rimeligt prissat".
Cairanne har meget længe været kendt for et højt kvalitetsniveau og er blandt de kommuner, der som de første i 1953 fik tilladelse til at sætte navnet efter Côtes-du-Rhône. Den var også blandt de første kommuner med overklassebetegnelsen "Villages" i 1967. Som kronen på værket fik kommunen sin egen appellation / AOP fra årgang 2016 for vine, der produceres i kommunen. De godt 850 ha. marker ligger nordøst for Orange, vest for AOP Rasteau og overvejende syd og øst for den højtliggende landsby Cairanne, som i middelalderen var støttepunkt for Tempelherreordenen. Rhônes biflod Aigues og adskillige småfloder og bække løber igennem området, der har meget varierede jordbundsforhold med tung ler, kalk, jernholdig sandsten og aflejringsjord fra vandløbene, så vinene kan variere en del i stil.
Markerne skal plantes med mindst 50% Grenache, mindst 20% Syrah og/eller Mourvedre og max. 20% af de andre druer, der er godkendt i Côtes-du-Rhône. Mange vine har udviklingspotentiale. Der laves også en lille smule hvid og rosé.