Indbydende og lækker, medium til fyldig vin på klassisk Rhône-blend med røde, blå og sorte frugter krydret med peber og tropisk blomsteragtig aroma og smag. Flot afbalanceret med en charmerende friskhed og lang finish. Vinen er et unikt samarbejde mellem to vinavlere og venner, der har valgt at gå tilbage til rødderne. I vinmarkerne har de udforsket deres særlige terroirs og omsat deres oplevelser til noget helt specielt.
Vinen Liberty (frihed) handler om friheden til at gøre, hvad man vil, men også om friheden til at vise, hvem man virkelig er. Til vinen blander domænet druer fra to forskellige appellationer - Côtes du Rhone og Châteauneuf-du-Pape - og derfor må de nøjes med at kalde vinen en Vin de France. Ikke destomindre er det en unik vin fra Rhône-dalen på et blend af 53% Grenache, 18% Cinsault, 13% Mouvèdre, 11% Syrah og 5% Carignan med en gennemsnitsalder på 65 år.
Druerne kommer fra den sydligste del af Rhône-dalen. Vinstokkene vokser i ca. 125 meters højde på terrasser af sand blandet med blåt og rødt ler dækket med rullesten. Her udsættes de for og nyder godt af kombinationen af en god portion sol, vandet fra Rhônes bifloder og den kendte Mistralvind. Druerne høstes i hånden og afstilkes delvist før lang en maceration og gæring. Vinen lagrer i 20 måneder på en kombination af store gamle egefade og 600-liters tønder.
Domaine la Barroche er en superstjerne i Châteauneuf-du-Pape. Domænet har været en del af Châteauneu-du-Pape siden 1700-tallet, men det er med den nye generation med Julien Barrot og søster Laetitia ved roret siden starten af 00'erne, at domænet har gjort sig særligt bemærket.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine La Barroche siden 2024. Den familieejede vingård er dybt forankret i Châteauneuf-du-Pape. De ejer mindre end 15 hektar vinstokke fordelt over en række forskellige terroirs i hhv. den nordlige og nordøstlige del af appellationen, men det er meget gamle vinstokke med forskellige druesorter, som vokser på varierende jordbund. Kombineret med familiens ekspertise giver de vinene den karakter, der har gjort domænet kendt.
Domænet blev grundlagt i 1703, da Alexandre Barrot købte den første jord, der omfatter det nuværende domæne, og lige siden er huset gået i arv fra far til søn. Siden starten af 00’erne har søskendeparret Julien & Laetitia Barrot stået for domænet. De er dybt engagerede i domænet og lokalområdet.
Julien tilhører den nye, dybt engagerede og involverede generation af vinmagere, som er meget fordomsfri til trods for respekten for terroir og traditioner knyttet til vingården. Julien har bl.a. udpeget de specifikke kvaliteter ved hver parcel, hvilket har ført til skabelsen af forskellige cuvéer med hver deres egen individuelle karakter: Julien Barrot, Pure, Fiancée og Liberty. Juliens ihærdige arbejde har resulteret i, at husets Châteauneuf-du-Pape Pure, der kun laves i begrænsede mængder og i særlige årgange, har opnået de magiske 100 point af Robert Parker to gange (hhv. årgang 2005 og 2010).
Barroche anvender flere druesorter, som Grenache, Mourvèdre, Syrah, Cinsault, Clairette Blanche og Vaccarèse, men de dyrker også et par gamle, sjældne sorter som Terret Noir og Clairette Rose. Grenache er dog ”kongen” – den vigtigste druesort – der får det hele til at spille elegant sammen. De fleste af Grenache-vinstokkene er fra begyndelsen af det 19. århundrede, dvs. over 100 år gamle.
Jorden på Barroche’ parceller er atypisk for Châteauneuf-du-Pape, da næsten 80% har et lag af sandet muldjord, der ligger oven på et dybere lag af kalksten. Området er ellers generelt kendt for deres terroir af rullesten. Resten af domænets jord består af rødt ler, rullesten og rød sandsten. De forskellige terroirs giver dybde og subtilitet til husets vine og tillader, at de forskellige druesorter kan udtrykke sig forskelligt og afspejle det unikke fra hver parcel. Domænet er kendt for komplekse og homogene vine, overdådige og velafbalancerede med et friskt, elegant, fløjlsagtigt og blomstrede udtryk.
Huset anvender ikke kemiske ukrudtsmidler, og de praktiserer omhyggelig udtynding af vinstokkene for at kontrollere udbyttet. Høsten foregår i hånden og varer næsten en måned fra den tidligste til den seneste modning. Druerne sorteres i vinmarken og igen i kælderen og afstilkes helt eller delvist, inden de får kold udblødning. Vinen lagres i en kombination af betonkar, små fade eller store foudres alt afhængig af druesorten. I 2015 byggede huset en ny vinkælder ind i bjergsiden, og det giver dem mulighed for at vinificere hver parcel separat og flytte druer og most rundt via tyngdekraft.