Intens og kompleks bouquet med krydrede og frugtige noter. Fyldig og elegant i smagen. Nebbiolo vokser her 320 m.o.h. på kompakt kalk. Druerne høstes i 20 kg. kasser, så de ikke trykkes inden ankomst til vingården, hvor de afstilkes og sorteres igen, får udblødning, gæring i ståltank og lagring i store, ældre fade i mindst 18 mdr. Meget lang udviklingshorisont.
Badarina marken er en ret stejl syd-østvendt skråning i det sydligste hjørne af kommunen Serralunga, der er den østligste af kommunerne i Barolo. Den er kendt for at producere nogle af de kraftigste og mest strukturerede vine.
Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en vingård på nu 22 hektar i la Morra og nabokommuner, som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria. Metoderne er bæredygtige - her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning. Michele var primus motor i det lokale projekt "Green Experience": brug af naturgødning, skadedyrsbekæmpelse ved brug af teknikker der forstyrrer deres forplantning , spredning af gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og beskyttelse af den naturlige fauna. Mere end 70 dyrkere er nu tilknyttet dette projekt.
"Vi er dyrkere før producenter" siger Michele, og vi går efter elegance, raffinement og genkendelighed. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra, og vinificeres derfor forskelligt. Arbejdet i kælderen er ellers helt traditionelt med ståltanke og en masse gamle "botti", træfade på 40 - 50 hl. Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo'er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge. Gambero Rosso skriver: "Reverdito tilbyder karakter og dybde i vine til særdeles rimelige priser".
2015 i Piemonte vil blive husket for en rekordvarm midtsommer, som ikke gav de problemer, den kunne have gjort. Masser af vand og sne i foråret havde givet nok væde i jorden til, at modningen ikke gik i stå, og de fleste havde lært af 2003, og ikke fjernet for mange blade tidligt i sæsonen, så man undgik stort set solskoldede druer.
Nærmest perfekte september og det meste af oktober med store døgntemperaturforskelle, tørrende vinde og gode høstforhold gav vine med høj modenhed og stor koncentration. Barbera og Dolcetto blev høstet fra 15/9 og Nebbiolo fra 25/9. Syreniveauet er godt men ikke særlig højt. Niveauforskelle mellem producenter og marker er der naturligvis som altid, men variationerne i grundkvalitet er usædvanligt små indenfor området. Køber man uden at have smagt, er det en ret sikker årgang at gøre det i.