Smagekasse med Pierre Amadieus Rhônevine fra Gigondas, Vacqueyras, Châteauneuf-du-Pape, Cairanne og Côtes du Rhône.
Familien Amadieu har gennem 85 år og tre generationer opbygget det største domæne i Gigondas i hjertet af Rhônedalen med 137 ha. vinstokke.
Grundlæggeren var Pierre Amadieu, og hans søn, Jean-Pierre, havde en pæn del af æren for, at Gigondas i 1960erne fik egen appellation på lige fod med f.eks. Châteauneuf-du-Pape. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre. Hans ambition er at skabe velbalancerede vine med Bourgogne finesse: "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and appellations’ typicity" siger han.
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres og Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Paker siger bl.a. om domainet: "Readers looking for solid value, as well as good typicity, from the Southern Rhône should check out the releases from Pierre Amadieu... they always deliver plenty of pleasure and are reasonably priced."
Kassen indeholder i alt 6 forskellige vine fra Pierre Amadieu:
1 fl. Gigondas Romane Machotte
Husets signaturvin. En Gigondas med klasse, fylde og karakter med blommemarmelade, strejf af vanilje og saftige solbær i både duft og smag og bløde tanniner, der blander sig med provencalske krydderurter. Lang krydret afslutning med peber.
1 fl. Gigondas Grand Romane
Storebror til Romane Machotte. En perfekt blanding af Grenache og Syrah tilført lidt Mourvèdre. Det er en vin med en flot struktur i perfekt balance mellem kompleksitet, kraft og elegance, og med tanniner der fylder munden blandet med stærk lakrids og peber i den lange eftersmag.
1 fl. Châteauneuf-du-Pape Paillousse
En fyldig Châteauneuf-du-Pape på et blend af 80% Grenache og 20% Syrah. Smagen er blød og rund med aroma af sorte frugter, lakrids og garrigue (provence urter). En Châteauneuf-du-Pape, der vil appellere til mange. Den har ligget 12 måneder på eg og vil udvikle sig i 7-10 år. Et klassisk match er simreretter og roustikke retter med vilde svampe..
1 fl. Cairanne, Les Hautes Rives
Rig, saftig og stoflig uden at være tung. Sorte kirsebær, stikkelsbær og blomme med en pebertone og lang, blød smag. Kan udvikle sig mindst 4-5 år men er helt tilgængelig nu. Druerne er 60% Grenache, 25% Mourvedre og 15% Syrah, og vinen er vinificeret og lagret på stål for at give vinen dens friske karakter.
1 fl. Vacqueyras la Grangelière
Denne Vacqueyras er et blend af vine fra de forskellige terrasser. Hver vin lagrer i kældrene hos Amadieu i Gigondas. Her får den fyldigere vin 6 måneder på mindre tønder, mens den frugtigere vin ligger på store egefade, for at blødgøre tanninerne. Egen er således med til at styrke frugtsmagen.
1 fl. Roulepierre, Côtes du Rhône
God koncentration og intens frugtig aroma af solbær og blommer. Fyldig i munden med noter af lakrids. En Rhônevin i klassisk stil med blød og tilfredsstillende afslutning lavet på 50% Grenache og 50% Syrah.