275,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
Madeira Rainwater 10 Years Old, Medium Dry, Justino`s
275,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Portugal |
Alkohol % | 18% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Lukkemetode | Korkprop |
Flaskestørrelse | Halvliter, 0,5 liter |
Varenummer | 950710 |
Beskrivelse
En verdensnyhed: Madeiras kun 10 år gamle "regnvandsstil". Levende vin med noter af citrus, mandel, en salt tone foruden tørret abrikos og karamelliseret appelsinskal. "Rainwater" (regnvand) betyder, at det er en lettere stil, og det refererer til, at en tønde angiveligt blev blandet med regnvand. Den er således en mindre koncentreret Madeira, halvtør med 56 gr./l. restsukker. Dens alsidighed gør den lige så lækker som apéritif som til charcuteri, ristede mandler, tør ost og røget fisk. Servér ved 14-16 grader. Efter åbning holder den sig fint i flere måneder, når den opbevares køligt.
Det er en gyldenfarvet vin lavet på 90% Verdelho fra Porto Moniz på den nordvestligste spids af Madeira og 10% Terrantez fra Ponta do Pargo på den vestlige side af øen. Vinstokkene vokser i 500 m.s højde i basalt, og druerne høstes i hånden og undergår streng sortering, inden de afstilkes helt og presses nænsomt. De gærer i mindre rustfri ståltanke, og gæringen stoppes ved at tilsætte neutral alkohol lavet på vindruer (på 96%) for at opnå det ønskede niveau af sødme. Vinen har efterfølgende ligget på 450 liter ældre egefade. Vinmagerne bag vinen er Nuno Duarte og Juan Teixeira, og de har lavet vinen i en stil, der favoriserer elegance.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Justino`s siden 2025. Justino`s Madeira blev grundlagt i 1870 og er en af de ældste og mest respekterede producenter af Madeira. Vingårdens mission er "Kun at gøre én ting, men at gøre det godt". De er kendt for deres dedikation til kvalitet og innovation, og de besidder en ekspertise indenfor kunsten at blende forskellige fade til den endelig vin. Med over 150 års historie kombinerer de mange års erfaring og ekspertise med moderne kreativitet for at fremstille vine, der afspejler Madeiras rige historie.
En af vingårdens banebrydende kreationer er den første certificerede økologiske Madeira og særlige vine lavet af nøje udvalgte druer fra specifikke parceller med specifikke terroirs, der giver usædvanlige blends med en speciel gastronomisk appel. Disse vine tilbyder en perfekt balance mellem autenticitet og innovation, og med et fokus på premium-produkter tiltaler de det selektive publikum.
Vingården er helt up-to-date. I 1993 byggede Justino`s en ny vingård med den mest avancerede teknologi til rådighed i Cancela i Santa Cruz, og det har skabt de bedste betingelser for fremstillingen af premium Madeira - fra vinificering, produktion og ældning.
Justino`s ejer ikke selv marker. På Madeira er der kun få, der producerer vin men til gengæld mange, der dyrker druer. Producenterne køber druer fra lokale dyrkere, som de etablerer partnerskaber og har et tæt samarbejde med. Det er sådan systemet har fungeret altid. I løbet af året støtter producenterne dyrkerne i alle de nødvendige aktiviteter, og de er med til at finansiere genplantning, når det er nødvendigt. Producenterne besøger regelmæssigt dyrkerne for at sikre kvaliteten af druerne.
Øen Madeira hører til Portugal og ligger i Atlanterhavet, omkring 900 km sydvest for Lissabon og 600 km vest for den nordafrikanske kyst. Med et areal på cirka 735 km2 og en maksimal længde og bredde på henholdsvis 57 km og 23 km, er øen Madeira den største og vigtigste af øgruppen, som omfatter Madeira, Porto Santo, Salvage- og Desertas-øerne. Klimaet er tropisk med varme somre og milde vintre. Øen nyder godt af de varme havstrømme, der flyder forbi øen fra ækvator nordpå til Madeira og videre. Temperaturerne er lidt køligere på nordsiden af øen og for vinmarkerne i 800 meters højde. I det højere beliggende terræn har vinmarkerne desuden også større daglige temperaturudsving end marker ved kystområderne.
Hedvinen Madeira er en forstærket vin kendt for sin ekstraordinære levetid og forskellige smagsprofiler, der spænder fra tør til sød og med levende syre og kompleksitet, der udvikles gennem unikke lagringsteknikker.
Tør Madeira laves som oftest på de grønne druer Sercial og Verdelho, hvor de sødere versioner laves på Tinta Negra (blå), Boal (grøn) og Malvasia (grøn). Udover selve druesorten bestemmes sødmegraden af tidspunktet for forstærkningen af vinen. De søde vine gærer kun omkring to dages tid, før de forstærkes med sprit for at bibeholde en masse restsukker. De tørre Madeira'er gærer op til en uges tid inden forstærkningen op til 17-18% alkohol. Spritten, der bruges, er neutral på 96% alkohol, hvilket giver bedre plads til druearomaer i vinen.
"Hemmeligheden" bag Madeira er lagringsmetoden. Der bruges der to forskellige produktionsmetoder, som begge drejer sig om at opvarme vinene. De billigste typer laves ved Estufagem-metoden. Her bliver vinen opvarmet til 45-50°C i ståltanke, der temperaturstyres af vandrør i siderne. Den giver vinen en aroma af kogt eller bagt frugt, og størstedelen af billig Madeira til brug i fødevareindustrien (saucer m.m.) produceres på denne måde.
Madeira af højere kvalitet produceres efter Canteiro-metoden. Her lagres vinen i mellemstore træfade på 400-700 liter med en smule luftrum tilbage for at tillade oxidation. Fadene placeres i naturligt varme lagerhaller, hvor temperaturen ligger på mellem 25-40°C. Eftersom det er varmest under loftet, kan vinene flyttes rundt efter ønsket stil i forhold til opvarmning og oxidation. Varmen og oxidationen bevirker, at noget af vinen (vandet) fordamper under lagringen. Dette medvirker til en koncentration af aromastoffer og en stigning af alkoholprocenten til omkring 19-20%.
Fadene kan efterfølgende blendes til en ønsket stil eller aldersbetegnelse (5, 10, 15, 20, 30, 40 år osv.). Det meste Madeira er således non vintage, selvom der også produceres enkeltårs Colheita'er, som vi kender det fra Portvin. De tørre Madeira'er er kendetegnede ved et højt syreniveau og aroma og smag af citrusskal og nødder og kan som tør Sherry med fordel sammensættes med retter fra det salte køkken.
I 2024 blev vingården valgt til "Best Fortified Wine Company in Portugal" af "Grandes Escolhas", der er en portugisisk månedlig publikation og hjemmeside dedikeret til vin, vinrejser og turisme, gastronomi og andre livsstilsemner. Dens navn betyder "Great Choices" på engelsk.
Relaterede produkter
mf42nhgp5z
nz5aw18yx4pmh7n8w97lyp7r736ksrf
fprkmscqtu8t1w7fe2jrya
DKK 000,00
DKK 000,00
an26rsveepm
iyvm1jb7qt4ymjxl62mxx7kj3ofhz81d
i2tk1gw0n277yyg2c5i57c
DKK 000,00
DKK 000,00
zjap9wuf44n
b4x202ivkuoxd481s2ftkplhy1vp65r
ezny3mhipbhpnspioj6b3
DKK 000,00
DKK 000,00
rixsqpl018
z7sm3n7ugbytxfm7udu9a67hahsbg2oy
dt90e1d6y052ic7uyv5rcb
DKK 000,00
DKK 000,00
kp7dhf5y2ih
tcnpf4nw6vp4wotspwrayqfzbq993t
t1mqjdfar1awpp3c3jqpl
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
8w918uqdcbe
xfu4firzs6io9qojgrnwmbia4m03tl8b
dzsgjppjgryyy3b7hz9o
DKK 000,00
DKK 000,00
tpzy8edjg1
eo2qi26b7ue68pwa3i0o59ld7dc0radlm
9wlbu88ed8blnuo4w5pc3
DKK 000,00
DKK 000,00
eq99q5jqr6e
sdtajd872gbldpkzs6xvcik8dc6u900s
stn6fe6grtlgwhzs14sym9
DKK 000,00
DKK 000,00
01p0jp81o7j
7zkq3ojublw0ismmaw74pe7mid7non58o8
akbkianac6e5n9g4wry2l8
DKK 000,00
DKK 000,00
e3otqstzwj5
op7tvy5n8immvf8cyhido1wdcxupxj9e
v592usrk4pprir514h8hzs
DKK 000,00
DKK 000,00