En bemærkelsesværdig intensitet og mineralsk rankhed for en drue, de fleste kender for ret "venlige" og midtsøgende vine. Med luft til den unge vin kommer bredden i frugten bedre til sin ret: Stenfrugter, hvide blomster, kalk og salt med sprød syre. Gem gerne et par år. Salat med krabbe & avocado, kylling med lys sovs og Quiche Lorraine vil klæde vinen.
Druerne til Kritt vokser på 3,7 ha. stenet ler med højt indhold af jern og kvarts, som giver Pinot Blanc en personlighed udover det sædvanlige. De svage skråninger ligger i Eichhoffen ved Andlau-dalens udmunding. Navnet betyder krydret og er afledt af "krutt" på lokal dialekt = kräuter (urter) på tysk. Kun 12,5% alkohol i årgangen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Kreydenweiss siden 2014. Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig (1989), og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007 sammen med sin kone og tre døtre: lave høstudbytter, minimum intervention i vinifikationen, kun naturlig gær og lang kontakt med faststofferne fra gæringen før tapning, normalt direkte fra fadene, af og til med en periode i ståltank til sidst.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Domænet har del i fire Grand Crus: Wiebelsberg, Moenchberg og Kastelberg i Andlau samt Kirchberg i Barr.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Et imponerende studie i relationen mellem jordbund, druesort og mikroklima. Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"