2.455,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2021 Meursault les Vireuils, Domaine Chavy-Chouet
En skarpt skåret vin med virkelig finesse. Intens i frugten, rankt bygget og meget mineralpræget. Eksotisk frugt i lys udgave, citrusolie og frisk hasselnød. Holder stilen fra 2018-udgaven med samme appel til de, der holder af energisk og sprælsk frugt uden for buttede tendenser.
2.455,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Alkohol % | 13% |
Årgang | 2021 |
Flaskestørrelse | MG - 1,50 L. |
Varenummer | 347221-1,5 |
Beskrivelse
En skarpt skåret vin med virkelig finesse. Intens i frugten, rankt bygget og meget mineralpræget. Eksotisk frugt i lys udgave, citrusolie og frisk hasselnød. Holder stilen fra 2018-udgaven med samme appel til de, der holder af energisk og sprælsk frugt uden for buttede tendenser.
Les Vireuls er en meget højtliggende mark, ca. 300-350 m., øverst på skråningen bag byen med let nordøstlig eksponering, da den ligger på kanten af dalen til Auxey-Duresses, som sender kølige vinde hen over den. Selv om den er i det nordlige hjørne af Meursault, vil mange finde, at vinene ofte minder mere om Puligny-Montrachet i stil med deres lidt skarpere profil. Markens samlede areal, dessous/nederste- og dessus/øverste del, er 16 ha. Jorden er brun limsten og klippestykker med en smule ler.
Chavy-Chouet havde èn lille parcel, men fik uventet mulighed for at købe en mere i den anden ende af marken. Romaric, ejer og vinmager, faldt over en salgsannonce på nettet! Gennemsnitsalderen for vinstokkene på de to parceller er 35 år.
Meursault er et af verdens mest kendte steder for hvidvin af høj klasse. Kommunen ligger ca. 10 km. syd for Beaune og lige nord for Puligny-Montrachet. Den har ry for høj kvalitet generelt, ikke kun for de berømteste marker, og en vinstil der generelt er noget mere kroprig end de sydlige naboer uden at miste finesse.
Byen ligger ved udmundingen af en vestgående sidedal mod Saint-Romain. Der er derfor stor variation i de enkelte markers orientering. Områdets potentiale blev opdaget af munkene fra Citeaux, som plantede de første marker i 1098.
Jordbunden er domineret af limsten med varierende mængder af mergel og ler men veksler meget fra mark til mark på de næsten 400 ha. Ligeledes er højdeforskellene større end i Montrachet-kommunerne mod syd, med vin plantet mellem 220 og hele 380 m.s højde. Kombineret med jordbundsforskellene, den konkrete soleksponering, vindforholdene i dalen og vinmagerens intentioner giver det en stor variation fra det mere elegante og luftige til en kødfuld og rund stil.
Mange Village-vine, som ikke har et marknavn på, har en høj kvalitet og er meget afbalancerede, da de ofte er sammensat af druer fra små parceller forskellige steder, som hver tilfører deres karaktertræk til vinen.
Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden i 7 generationer. Chavy familien fra fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard.
Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning.
Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balanc. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
2019 Bourgognes høje kvalitet har overrasket selv vinbønderne! En sjældent sete kombination af høj frugtintensitet, mineralitet, sprød syre og lagringsegnede tanniner er bemærkelsesværdig efter en vækstsæson, der gav en del panderynker.
En meget tør vinter efterlod jorden med ringe vanddepoter før en kølig og våd forsommer, der gav blomstringen svære betingelser, som reducerede det potentielle udbytte fra start. Frost mellem 5. og 15. april, især i det sydlige Côte de Beaune, ramte især Chassagne-Montrachet hårdt. Juni og det meste af juli blev varme og meget tørre med to deciderede hedebølger, som satte væksten mere eller mindre i stå mange steder. Heldigvis havde de fleste dyrkere ikke fjernet for mange blade på vinstokkene, så druerne ikke blev brændt af solen.
Heden viste sig senere at have haft ringe indflydelse på frugtkvaliteten, da de højeste temperaturer kom før veraison / farveskiftet. August var nærmest ideel med passende temperaturer, lidt nedbør og kølige nætter, der holdt på syren. Temperaturstigning igen i begyndelsen af september gav nervøsitet for et for højt sukkerniveau, så høsten begyndte i Maconnais fra 6/9 med Côte d'Or nogle dage senere.
Samlet set blev tiden fra blomstring til høst lidt længere end de 100 dage, der er den klassiske målestok. Soltimerne fra april - september blev 15% over gennemsnittet, og pga. den sparsomme mængde vand var druerne ret små med meget skind i forhold til frugtkød. Syreniveauet var forbløffende højt, domineret af vinsyre, der giver friskhed i vinen og afbalancerer alkohol, mens æblesyren, der ændres til rund mælkesyre ved den malo-laktiske gæring, var lav.
Den høje og afbalancerede kvalitet er gennemgående også på de mindre ambitiøse prisniveauer. Det gælder også hvidvinene, hvor de, der søger den klassiske, rankere stil, ligesom i årgang 2018 bør se efter de køligere områder som fx Hautes-Côtes og Ladoix. De traditionelle stjernekommuner mod syd har generelt lavet vine med mere tyngde og bredde.
Relaterede produkter
i4b1eppka3r
0ft4awbvhxm5xm9il26aqo0pe4r1yx12c
tuo32jlyc6f6kz7ofd0cel
DKK 000,00
DKK 000,00
enj6vq1cl3
arfnok8xx0pdtggi07raohnh3om6x60z
5x6hus4rbi9ad4siu34e87
DKK 000,00
DKK 000,00
1rqeossl84v
v0yl73br9iyns47rhvylmi2l7otzxt
qeel0prkemvnb34ktin4
DKK 000,00
DKK 000,00
fhokzdarnhj
xm1x3opmlg4c2s42wr77ibnm2ornolpg
k4asa5590ypqub564gi2td
DKK 000,00
DKK 000,00
kkdm484pr9
lmyo8vrldbj8c2crdlwzbbfsi8yts8kjh
zimrygg11dodwsjl4ik
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
gde1if013e
ef05dylx186grcdvcj8tjl1c3l4l7nztm
vjjo6n8yan20gn758m1e
DKK 000,00
DKK 000,00
v64hwu5q9si
y3uavv1oxt94sovba2o4n4keo24x7wu4
8uvhthwly4gimw8buxireg
DKK 000,00
DKK 000,00
3vq5j7vq08r
gnq8mnsb33br8s6vexeaprsbsy6boswo
3yz7t80brwdu5t80igbi9e
DKK 000,00
DKK 000,00
aq47m2x1i5e
blsxs51czun7bv4j6p8b3l9m7xph1qrre
5iwwfcespwrz4k7f79onve
DKK 000,00
DKK 000,00
95wgxidt3h8
so663a4o9iht28ddny6au92jloptw6g
tr9evvh76tjwnri606zo9
DKK 000,00
DKK 000,00