Fyldig med koncentreret smag af moden frugt, et eksotisk præg og velintegreret eg og afbalanceret syre. Druerne til Lodge kommer fra de to underregioner Bridge Pa Triangle og Mangatahi i New Zealands kendte vindistrikt Hawke's Bay. Underregionerne har hhv. lunere og køligere vejr. Dette giver druer med forskelligt udtryk og giver i sidste ende
lag på lag af forskellig frugt og kompleksitet til vinen.
Druerne høstes i hånden og presses i hele klaser og gærer herefter i franske barriques. Vinen undergår malolaktisk gæring, der runder den af, hvorefter den lagrer 10 måneder på gærresterne for mere dybde og kompleksitet. Servér til retter med lidt fedme som crèmede pasta- og lakseretter.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Sileni siden 2005. Sileni blev stiftet i New Zealand i 1997 af Sir Graeme Avery. Navnet fandt han i den græske mytologi. Sileni var vinguden Dionysos’ tro følgesvend, og navnet står således for lækker mad, fantastisk vin og godt selskab. Logoet repræsenterer balancen mellem terroirets elementer, solen, jorden og vandet - og dermed vingårdens globale livssyn.
Silenis vineri ligger på den nordlige halvø i området Hawke's Bay, og vingården ejer i dag marker i både Marlborough på den sydlige ø samt i Hawke's Bay på den nordlige ø. På den sydlige ø og i Marlborough laver Sileni verdenskendte hvidvine på Sauvignon Blanc. Hawke's Bay-området er måske bedst kendt for elegante Pinot Noir-vine, men Sileni dyrker også Pinot Gris, Merlot og Chardonnay i dette område.
Sileni er et udtryk af New Zealand, og vingården uddyber videre: "Vi fortolker jorden - vi lader vinmarkerne udtrykke deres unikke historier gennem balancen mellem terroirets elementer - sol, jord og vand. Vi tror på minimal indgriben i vinfremstillingen, hvilket gør det muligt at udtrykke New Zealands overdådige smagsoplevelser på autentisk vis. Historien bliver opdateret konstant. Vi genfortæller den hvert år; hver gang med årgangens unikke nuancer. Chardonnay, Pinot Noir og en moden Sauvignon Blanc er fortællingen om vores højere beliggende områder ved foden af bjergene og de nære kystområder."
Vinenes kvalitet er beundringsværdigt stabil fra år til år, og domainet er certificeret "sustainable", dvs. bæredygtig drift.
Blandt andet…
* Det er lykkedes vingården at reducere deres totale energiforbrug siden 2012 selv om de producerer mere og mere hvert år.
* De bruger i dag letvægts glas/flasker til 90% af deres produktion, hvilket gør det mindre bekosteligt at fragte vinen rundt i verden.
* Al overskydende materiale fra druerne, som skind og stilke, bliver komposteret og brugt i vinmarkerne eller som foder til dyr.
* En flok får tynder ud i vinstokkene ved at spise blade og græs og leverer naturgødning til jorden.