2.450,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage

Gå tilbage

Gå tilbage
2023 Meursault Grands Charrons, Domaine Chavy-Chouet, 1,5 l.
Den højtliggende mark giver vine med stor koncentration men også stringent bygning styret af en livlig, insisterende syre fra de kølige nætter. Sprøde hvide frugter og en salt, ristet mandeltone er klassisk for disse vine, ligesom vibrato-fornemmelse og udpræget kalket mineralitet. En vin der, som vinmageren udtrykker det, "har stor gavn af nogen lagring for at åbne sig helt".
2.450,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Land | Frankrig |
Distrikt | Bourgogne |
Alkohol % | 13% |
Årgang | 2023 |
Flaskestørrelse | MG - 1,50 L. |
Varenummer | 348223-1,5 |
Beskrivelse
Den højtliggende mark giver vine med stor koncentration men også stringent bygning styret af en livlig, insisterende syre fra de kølige nætter. Sprøde hvide frugter og en salt, ristet mandeltone er klassisk for disse vine, ligesom vibrato-fornemmelse og udpræget kalket mineralitet. En vin der, som vinmageren udtrykker det, "har stor gavn af nogen lagring for at åbne sig helt".
Les Narvaux er en ret højt placeret mark, ca. 280 m., over 1. Cru bæltet i den sydlige del af kommunen, tæt under skoven på toppen. Den vender øst-sydøst og har en lang historie som kvalitetsmark. I gamle klassifikationer er den placeret blandt "2. Cru's"; lige under de bedste. En betegnelse, der ikke findes i Bourgogne i dag. Marken er stejl med kalkjord og lidt ler. Solindfaldet er uhindret i højden og nætterne kølige, så syren har altid en god, strukturerende indflydelse på vinen. Chavy-Chouet's parcel er blot 0,5 ha. med 60-årige vinstokke. Vinen lagres ca. 1 år i egefade med 20% nye fade, der er bygget af stave fra tre forskellige skove.
Meursault er et af verdens mest kendte steder for hvidvin af høj klasse. Kommunen ligger ca. 10 km. syd for Beaune og lige nord for Puligny-Montrachet. Den har ry for høj kvalitet generelt, ikke kun for de berømteste marker, og en vinstil der generelt er noget mere kroprig end de sydlige naboer uden at miste finesse. Byen ligger ved udmundingen af en vestgående sidedal mod Saint-Romain. Der er derfor stor variation i de enkelte markers orientering. Områdets potentiale blev opdaget af munkene fra Citeaux, som plantede de første marker i 1098.
Jordbunden er domineret af limsten med varierende mængder af mergel og ler men veksler meget fra mark til mark på de næsten 400 ha. Ligeledes er højdeforskellene større end i Montrachet-kommunerne mod syd, med vin plantet mellem 220 og hele 380 m.s højde. Kombineret med jordbundsforskellene, den konkrete soleksponering, vindforholdene i dalen og vinmagerens intentioner giver det en stor variation fra det mere elegante og luftige til en kødfuld og rund stil.
Mange Village-vine, som ikke har et marknavn på, har en høj kvalitet og er meget afbalancerede, da de ofte er sammensat af druer fra små parceller forskellige steder, som hver tilfører deres karaktertræk til vinen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Chavy-Chouet siden 2020. Chavy-Chouet er dannet af to familier fra to landsbyer forbundet af kærligheden til jorden gennem 7 generationer. Chavy familien fra fra Puligny-Montrachet og moderens fra Pommard. Efter 6 år på vinskole og derefter en oparbejdet erfaring inden for vindyrkning fra 4 verdensdele, er det i dag Romaric Chavy, der står i spidsen for domænet. Siden 2014, hvor hans far Hubert Chavy døde, har han været ansvarlig for dyrkningen af de 15 ha. spredt over 14 appellationer med en blanding af præcision, tradition og innovation.
Dyb passion og dedikation til Bourgognes fantastiske vine kendetegner domænet. Alle ansatte forstår vigtigheden af at være ydmyg, når man lever og arbejder i hjertet af de største terroirs i Côte-d'Or. De dedikerer sig 100% til vindyrkningen, nøjagtig som deres forgængere. En gylden regel er aldrig at tage en genvej, når man skaber en stor vin. Hvert år arbejder de op til 12 gange med hver vinstok. De har fokus på at arbejde mod økologi. Med hyppig moderat pløjning kan de erstatte kemiske sprøjtemidler i marken. De anvender kun svovl og den såkaldte bordeauxvæske (kobber, kalk og vand) mod meldug.
Den grundlæggende vinifikation, der varieres efter druemateriale og årgang, er presning af de sorterede druer i to timer; debourbage / bundfældning af faststofferne i et døgn; gæring i træfade med naturlig gær og lagring i barriques 9-12 mdr., max. 20% nye, "sur lie" /på faststofferne fra gæringen. Evt. en meget let filtrering før tapning.
Der bruges medium toastede barriques fra bødkeren Gillet, som kombinerer stave fra Nevers-, Limousin- og Alliér skovene i samme fade.
Romaric's vine er hans image: en blanding af følsomhed, karakter og kompromiløshed. Hver vin skal afspejle sin appellation: Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard, om det er Villages vine eller Premier Crus. Hans fokus på detaljen gennemsyrer hele vinifikationen. De 800m2 kældre er en blanding af gammelt og topmoderne. Vinenes fælles karakter er renhed og balanc. I de hvide finder du elegance, mineralitet, friskhed og præcision. I de røde, struktur, finesse, frugt og styrke.
Relaterede produkter
3icf0wujjun
w46vhvbhb6e8z56980x08ngv06qg79wj
dwj3vg58cuhfljf5jsbl
DKK 000,00
DKK 000,00
dhwofcmmu5h
4lvq4h7eikvmjrz5ab72ah2dimwzs1g4h
t5da6xcgobmaqvsqb79t4p
DKK 000,00
DKK 000,00
7c3cte8stl4
kxt4w2kp7r71n96xsnn22pfdrus0836j
xvshhup1hmgxrfew96drk
DKK 000,00
DKK 000,00
ls3h6cwnsac
7l6310nxt3wwx13yk0aehb22l6pok7j5
p7w1i9i1p8l44gfsyc07gp
DKK 000,00
DKK 000,00
ktlgxp4aee
ss5lzhq7y6f88vz66c3dckc4cssojai8
2avlq9qrdeywf678gya4s
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
c7s8n6fiiv8
ic4yzj6aiybw5tk4mck7bjtdrcwegqyhl
0wyzfod6qryflicbfp606lm
DKK 000,00
DKK 000,00
kgdtnzqrwdr
x9bx1mqiw541homr3vibw1cwkoi1s612
rhzg98f6nzo65002ttz
DKK 000,00
DKK 000,00
fca5nhun3ce
t3gmc8iko1r2ad1ur0s60zy5osi70y6y
5qdzfwtsjxat3trb54cdu
DKK 000,00
DKK 000,00
j8wlu43m1g
3ylizzsxnwj5dg12y6sk8it9vldp3lj0d
73hymg0xcjrg7pqy3v7ho
DKK 000,00
DKK 000,00
cr0zda9436g
fericgl4wjo7lnhgj4fxmlxoz6s8csv
5wtsopu6sl47hcmoacnjln
DKK 000,00
DKK 000,00