En juvel i Henriots sortiment med flot frugtintensitet og en vedvarende og fin mousse. Den laves kun i exceptionelle gode år og er et blend af 6 ikoniske Grand Cru Champagner: 50% Chardonnay fra Chouilly, Avize og Mesnil-sur-Oger i Côte des Blancs og 50% Pinot Noir fra Mailly Champagne, Verzy og Verzenay i det nordlige Montagne de Reims.
Aromaen er et overflødighedshorn af dufte med hvide blomster, lindeblade og et strejf af vanilje. Kandiserede frugtnoter af abrikos foran på ganen baner vejen for et strejf af krydderi. Den er storslående frisk i smagen. Præcis og mineralsk med et karakteristisk udtryk fra de mest prestigefyldte parceller i Côte des Blancs. Det bakkes op af noter af moden fersken, nektarin og grapefrugt med brød og krydret frugti den lange eftersmag.
Lagret minimum 12 år "sur lie". Dosage: < 5 g/l. Navnet hylder den græske gudinde af dag og lys, Hemera.
Maison Henriot blev grundlagt i 1808 og er stadig den dag i dag ejet og drevet af famillien Henriot. Det er et champagnehus, der lægger vægt på finesse, exceptionel elegance, kompleksitet og fylde.
Henriot fokuserer på Chardonnay, men benytter også Pinot Noir og Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil. Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus
fra de bedste Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed.
Husets top cuvée, cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots Blanc de Blancs.
Huset beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et champagnehus i den absolutte top.