500,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 La Dame de Montrose, fra 2.Cru, St.Estèphe
JamesSuckling | 94 / 100 |
Robert Parker | 92 / 100 |
WineCellarInsider | 91 / 100 |
Vinous | 91 / 100 |
500,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Franc (4%) Cabernet Sauvignon (43%) Merlot (49%) Petit-Verdot (4%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 248517 |
Beskrivelse
Fin klasse og tro mod slottets stil, men meget lettere tilgængelig ung end den heftige 1.vin og med en væsentlig højere andel Merlot. Tidligt åben og charmerende med duft af modne bær, underskov, viol, mørk chokolade og cedertræ. Fast bygget, frugttæt smag med lang, mineralsk finale og fleksible tanniner. Nyd den i morgen (2021) eller frem til 2035.
Vinen består af 49% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. De økologisk dyrkede druer er høstet fra 12 - 29/9 af ca. 100 plukkere med ansvar for hver deres parcel. Der er nyligt udvidet til 90 mindre gæringstanke, så alle individuelle variationer mellem de 82 parceller er mulige. Udtræk af faststoffer tilpasses hvert enkelt parti vin for at sikre den optimale balance mellem høj frugtintensitet, syre og tanniner.
Malolaktisk gæring / æble-mælkesyregæring sker i tankene, inden vinen kommes i Barriques; 30% nye og 70% 2.års fade i 12 mdr. Alt omkring udbytter, høst og vinifikation sker med samme høje standard for hele høsten før fordeling af de enkelte partier på 1., 2. og 3.vinen. Da markerne ligger overvejende sydvendt så tæt på floden, at der er fin luftcirkulation og lunhed fra vandet, gav frosten i april ikke problemer her.
Château Montrose' historie blev startet af en af Bordeaux's vigtigste personligheder Alexandre de Segur, som også ejede Ch. Mouton, Lafite og Latour, der alle er 1.Cru Classé i dag. Han gav i slutningen af 1700-tallet området til sin søn, der solgte til Etienne Dumoulin som en del af den meget store ejendom Calon Segur. Han så de store muligheder i jordens eminente beliggenhed og udskilte Montrose, beholdt den og solgte Calon Segur. Hans søn tilplantede markerne, omtrent som de er i dag, og byggede slottet og kældrene.
Navnet menes at stamme fra farven på den blomstrende lyng, der lignede en rosa høj, set fra floden. Næste ejer Mathieu Dolfus renoverede slottet totalt i 1860-80'erne og byggede en hel landsby med bolig til arbejderne omkring slottet. Charmolue-familien overtog i 1896, havde slottet i tre generationer og indførte slotsaftapning i 1904(!).
Brødrene Bouyges, der har et stort tele- og konstruktionsfirma, købte det i 2006 og ansatte Jean Bernard Delmas fra Ch. Haut-Brion samt Herve Berland fra Ch. Mouton-Rothschild, begge 1.Cru Classé slotte. De igangsatte også en ny stor renovering med fokus på genanvendelse og grøn energi. 2.vinen "La Dame de Montrose" har været lavet siden 1860, og der er en 3.vin: "Tertio de Montrose".
Af de 95 ha. med dybt grus, sand og ler er ca. 88 ha. hele tiden i produktion, plantet med 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Vinstokkene er plantet så tæt som muligt: 10.000/ ha. 22 ha., som tidligere har hørt til Montrose, blev i 2010 tilbagekøbt fra Ch. Phelan-Segur. Til nye vinstokke indførte man i 2006 "selection massale", hvor man ikke blot planter en identisk klon men tager stiklinger fra de konkrete planter, der giver mest optimale resultater i netop den parcel, der skal fornyes.
2017 i Bordeaux vil blive husket for frosten i slutningen af april, som pga. den tidlige knopskydning havde voldsom virkning, men meget ujævnt fordelt: Mange områder, der ligger højt og / eller tæt på Gironde floden, hvor den er bred, gik helt fri, mens lavere områder med udviklede knopper uden luft i bevægelse blev nærmest udryddet, også mange langs Dordogne floden, der ligger kritisk lavt.
Juni var nærmest hed og sluttede med tre dages regn, fulgt af en mild, ret solrig juli og en blændende august. Regn i begyndelsen af september var velkommen, men lidt mere langvarig end ønskeligt. Det klarede dog varigt op midt i måneden, Cabernet Sauvignon kunne modne helt, og høstforholdene blev vejrmæssigt fine.
Afgørende for kvaliteten på de frostramte lokationer var sortering i marken: erfarne plukkere skulle skille modne druer fra dem på vinstokke, der havde remonteret / sat nye skud efter frosten, da mange af disse druer ikke var modne nok. Det kunne skifte fra vinstok til vinstok.... Nogle dyrkere har lavet rosé af de knapt så modne, remonterede druer.
Det samlede udbytte er 45% lavere end 2016. Det mest stabile område, overordnet set, er den nordlige del af venstre bred (Haut-Médoc), mens kontrasterne er størst på højre bred (Saint-Emilion / Pomerol etc.). De vine, der blev lavet, er generelt gode og saftige, af fint modne druer og kan nydes relativt tidligt sammenlignet med tilsvarende i '15 og '16 årgangene.
JamesSuckling
Very pure and attractive red cherries, plums and wild herbs on the nose here. Impressive polish and poise on the palate. The cabernet fits really beautifully into the merlot, delivering cassis, ripe red plums and spiced mulberries. A blend of 49% merlot, 43% cabernet sauvignon, 4% cabernet franc and 4% petit verdot. Second wine of Château Montrose. Drink or hold. Better after 2022.
Robert Parker
The 2017 La Dame de Montrose is a blend of 49% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, aged in 30% new and 70% one-year old barrels for 12 months. Medium to deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with warm red currants, black cherries and black raspberry scents, followed by earthy/underbrush notions plus hints of violets, dark chocolate and pencil lead. Medium to full-bodied and firm, with loads of mouth-coating juicy fruit, it has a velvety texture and long, mineral-laced finish. It should be approachable pretty much from the get-go, although don't let its precociousness make you underestimate its aging potential. Nicely done! 2020-2035.
WineCellarInsider
Vinous
The 2017 La Dame de Montrose has come together well during its élevage, but it remains a bit burly in feel and in need of more time in bottle to soften some of the edges. Sweet tobacco, cedar, grilled herbs, chocolate, menthol and licorice add pretty savory and earthy top notes. I would give the 2017 another few years in bottle. It finishes with terrific depth, in the understated style of the year. Tasted two times. Drink 2022-2037.
Relaterede produkter
wg1flcr6i6a
or0075suo6b6ptj4slqawm39rqx78rwd
dwfjfl00509gvcxdik6o7
DKK 000,00
DKK 000,00
e1yp5wd5c3
xb3hdwzfsqd4udbk9z5vh5vdnoo054iu8
ekukb2v06974vi57d2g7pu
DKK 000,00
DKK 000,00
falpi20a7n5
f76qn3isk3rpr98d70fa7a5ai9t265jt
lrxcd7buxhsl8lvcrshpad
DKK 000,00
DKK 000,00
kxjusmyd08j
pkng6oym9lsr55a772naip2sqzjruu5pj
77v510rt51oxme60csza
DKK 000,00
DKK 000,00
urml5lg8vr
y7ytm6vaakg170j856zf0juikcmphah9i
8yg2wz7hp57fc5m474unrh
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
p7xzzfbsft
7x22bd9wjdj3prbn2azz6d0o6xski0rzwp
1rspgvhp3quuoh47nz0fle
DKK 000,00
DKK 000,00
m78sqg1w1xs
dyrqp86zfyricv4zrz1yqn8h98z4ofzsp
pes1yta7m7ick7j4e034bd
DKK 000,00
DKK 000,00
awrjecna2qp
i8yrtdvdtrpdst0o3t3s9fksosyc6kne
r6uu1kfk4ae8gz8clifadq
DKK 000,00
DKK 000,00
k18xz6kg809
8o5jskknln2um6f99y2xjlauc8i3tsxt4
sd8587o0wsas8e503q9rwf
DKK 000,00
DKK 000,00
dshl6ezereu
y62xz6txdhh8wjjjchkqi5ut6sclr6zi
qd6o4ilm3l5bp9mej43eo
DKK 000,00
DKK 000,00