500,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 La Dame de Montrose, fra 2.Cru, St.Estèphe
JamesSuckling | 94 / 100 |
Robert Parker | 92 / 100 |
WineCellarInsider | 91 / 100 |
Vinous | 91 / 100 |
500,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Druesorter | Cabernet Franc (4%) Cabernet Sauvignon (43%) Merlot (49%) Petit-Verdot (4%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 248517 |
Beskrivelse
Fin klasse og tro mod slottets stil, men meget lettere tilgængelig ung end den heftige 1.vin og med en væsentlig højere andel Merlot. Tidligt åben og charmerende med duft af modne bær, underskov, viol, mørk chokolade og cedertræ. Fast bygget, frugttæt smag med lang, mineralsk finale og fleksible tanniner. Nyd den i morgen (2021) eller frem til 2035.
Vinen består af 49% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc og 4% Petit Verdot. De økologisk dyrkede druer er høstet fra 12 - 29/9 af ca. 100 plukkere med ansvar for hver deres parcel. Der er nyligt udvidet til 90 mindre gæringstanke, så alle individuelle variationer mellem de 82 parceller er mulige. Udtræk af faststoffer tilpasses hvert enkelt parti vin for at sikre den optimale balance mellem høj frugtintensitet, syre og tanniner.
Malolaktisk gæring / æble-mælkesyregæring sker i tankene, inden vinen kommes i Barriques; 30% nye og 70% 2.års fade i 12 mdr. Alt omkring udbytter, høst og vinifikation sker med samme høje standard for hele høsten før fordeling af de enkelte partier på 1., 2. og 3.vinen. Da markerne ligger overvejende sydvendt så tæt på floden, at der er fin luftcirkulation og lunhed fra vandet, gav frosten i april ikke problemer her.
Château Montrose' historie blev startet af en af Bordeaux's vigtigste personligheder Alexandre de Segur, som også ejede Ch. Mouton, Lafite og Latour, der alle er 1.Cru Classé i dag. Han gav i slutningen af 1700-tallet området til sin søn, der solgte til Etienne Dumoulin som en del af den meget store ejendom Calon Segur. Han så de store muligheder i jordens eminente beliggenhed og udskilte Montrose, beholdt den og solgte Calon Segur. Hans søn tilplantede markerne, omtrent som de er i dag, og byggede slottet og kældrene.
Navnet menes at stamme fra farven på den blomstrende lyng, der lignede en rosa høj, set fra floden. Næste ejer Mathieu Dolfus renoverede slottet totalt i 1860-80'erne og byggede en hel landsby med bolig til arbejderne omkring slottet. Charmolue-familien overtog i 1896, havde slottet i tre generationer og indførte slotsaftapning i 1904(!).
Brødrene Bouyges, der har et stort tele- og konstruktionsfirma, købte det i 2006 og ansatte Jean Bernard Delmas fra Ch. Haut-Brion samt Herve Berland fra Ch. Mouton-Rothschild, begge 1.Cru Classé slotte. De igangsatte også en ny stor renovering med fokus på genanvendelse og grøn energi. 2.vinen "La Dame de Montrose" har været lavet siden 1860, og der er en 3.vin: "Tertio de Montrose".
Af de 95 ha. med dybt grus, sand og ler er ca. 88 ha. hele tiden i produktion, plantet med 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Vinstokkene er plantet så tæt som muligt: 10.000/ ha. 22 ha., som tidligere har hørt til Montrose, blev i 2010 tilbagekøbt fra Ch. Phelan-Segur. Til nye vinstokke indførte man i 2006 "selection massale", hvor man ikke blot planter en identisk klon men tager stiklinger fra de konkrete planter, der giver mest optimale resultater i netop den parcel, der skal fornyes.
2017 i Bordeaux vil blive husket for frosten i slutningen af april, som pga. den tidlige knopskydning havde voldsom virkning, men meget ujævnt fordelt: Mange områder, der ligger højt og / eller tæt på Gironde floden, hvor den er bred, gik helt fri, mens lavere områder med udviklede knopper uden luft i bevægelse blev nærmest udryddet, også mange langs Dordogne floden, der ligger kritisk lavt.
Juni var nærmest hed og sluttede med tre dages regn, fulgt af en mild, ret solrig juli og en blændende august. Regn i begyndelsen af september var velkommen, men lidt mere langvarig end ønskeligt. Det klarede dog varigt op midt i måneden, Cabernet Sauvignon kunne modne helt, og høstforholdene blev vejrmæssigt fine.
Afgørende for kvaliteten på de frostramte lokationer var sortering i marken: erfarne plukkere skulle skille modne druer fra dem på vinstokke, der havde remonteret / sat nye skud efter frosten, da mange af disse druer ikke var modne nok. Det kunne skifte fra vinstok til vinstok.... Nogle dyrkere har lavet rosé af de knapt så modne, remonterede druer.
Det samlede udbytte er 45% lavere end 2016. Det mest stabile område, overordnet set, er den nordlige del af venstre bred (Haut-Médoc), mens kontrasterne er størst på højre bred (Saint-Emilion / Pomerol etc.). De vine, der blev lavet, er generelt gode og saftige, af fint modne druer og kan nydes relativt tidligt sammenlignet med tilsvarende i '15 og '16 årgangene.
JamesSuckling
Very pure and attractive red cherries, plums and wild herbs on the nose here. Impressive polish and poise on the palate. The cabernet fits really beautifully into the merlot, delivering cassis, ripe red plums and spiced mulberries. A blend of 49% merlot, 43% cabernet sauvignon, 4% cabernet franc and 4% petit verdot. Second wine of Château Montrose. Drink or hold. Better after 2022.
Robert Parker
The 2017 La Dame de Montrose is a blend of 49% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc and 4% Petit Verdot, aged in 30% new and 70% one-year old barrels for 12 months. Medium to deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with warm red currants, black cherries and black raspberry scents, followed by earthy/underbrush notions plus hints of violets, dark chocolate and pencil lead. Medium to full-bodied and firm, with loads of mouth-coating juicy fruit, it has a velvety texture and long, mineral-laced finish. It should be approachable pretty much from the get-go, although don't let its precociousness make you underestimate its aging potential. Nicely done! 2020-2035.
WineCellarInsider
Vinous
The 2017 La Dame de Montrose has come together well during its élevage, but it remains a bit burly in feel and in need of more time in bottle to soften some of the edges. Sweet tobacco, cedar, grilled herbs, chocolate, menthol and licorice add pretty savory and earthy top notes. I would give the 2017 another few years in bottle. It finishes with terrific depth, in the understated style of the year. Tasted two times. Drink 2022-2037.
Relaterede produkter
lbqksmacjbm
vjcjow9332c2w7jjn5xymwjwm4zonuih9
mk4acbrxl8gh9xzv9hl2l
DKK 000,00
DKK 000,00
695hepj889q
o84c9hsj2rnfyyamykw7ttfs2haqkysts
ivcqxqir0p9spiwt3o5y4
DKK 000,00
DKK 000,00
v4ovirw8nq
e5hiiprzpd6xp6lgz5ycjp8pyy2xg4n5f
6mygw177tednf7lc0jskve
DKK 000,00
DKK 000,00
gfk9mypnjm7
4cynsdkdmrfvs7fdxl8b62tznv4p9pp3
a9m8tw4iy9uiiiv4z2euxj
DKK 000,00
DKK 000,00
ac622j80jqo
myjdnqedx7o8vwtw7cbomahmmufawd1u
k2fx3g4k83dnk97oyek7
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
irigajfn0y
mu60ankw00e7yzijbluz5jjz1jybayr
xmv353uos7a5slnrn4tkxp
DKK 000,00
DKK 000,00
k8zg91v6kx
u0eawuw6xy9pf6c7xzopxpqtyy0xzhhq
o2f808vyp6ffw3g60m07l
DKK 000,00
DKK 000,00
eja865m3kv
j43r2js307id9ty9jwifmrpwf985p2hcn
anqiurerumc71th4e7585u
DKK 000,00
DKK 000,00
kc0e9j9o9g
dr1ui83y99fn1j4tcc6jdmezxf5rwt77l
kc78y6toxexxkgbq6lzs
DKK 000,00
DKK 000,00
2qihtlt2b9o
7ussekb1q854d0pya2bkynmt4qzaktnuk
opwft3uol3gzbd89hlrq
DKK 000,00
DKK 000,00