En vin, der ligger i toppen af hierarkiet, når dybde, seriøsitet og livslængde er i højsædet. Den solide, kroprige frugt med hindbær, viol og blåbær, er koblet med en elegant, generøs, charmerende duft og flot balance. Der er mange års udvikling gemt i denne vin.
Bouchard's parcel er blot på 1/4 ha., placeret højt og centralt i Chambolle-Musigny delen af marken. Det giver blot ca. 1000 fl./år. Druerne høstes manuelt i små kasser og sorteres drue for drue. Vinifikationen tager 18-21 dage, og vinen lagres 12 - 14 mdr. i egefade, 45-60% nye.
Bonnes-Mares Grand Cru på i alt 14,5 ha. ligger østvendt i 250 - 280 m.s højde på nordgrænsen af Chambolle-Musigny med en lille del i nabokommunen Morey-Saint-Denis. Jordbunden er præget af grus med ler, limsten og et ret højt indhold af jern. Navnet skyldes antagelig et relief af "bonnes mères / de gode mødre", som siges at beskytte høsten. Marken er kendt for kroprige, fast byggede vine, der ofte kræver nogen lagring for at vise deres bedste, og kan udvikle sig i årtier.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er derfor en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. I dag er Bouchard den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard.
Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet- Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005: en 3-etagers underjordisk bygning i Savigny-lès-Beaune, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne. I 2015 blev Bouchard Père & Fils certificeret bæredygtig indenfor områder, der fokuserer på miljøvenlig tilgange til vinfremstillingen.
Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinanmelder Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner for "production mytique" som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière, og chefvinmager gennem processen Philippe Prost har overladt hovedansvaret for vinifikationen til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
2016 vil altid blive husket for frosten d. 27. april, man var helt uforberedt på; den værste i Côte d'Or siden 1985. Den ramte over det meste af Bourgogne men meget ujævnt fordelt og ikke helt så massivt som i Chablis. Nogle marker mistede næsten alle knopper, andre mindre, nogle næsten intet. Små højdeforskelle, lidt vind eller ikke og skydække eller ej var mange steder afgørende. Hagl ramte også flere steder. De næste to måneder medførte megen regn og ret høje temperaturer en voldsom grøn vækst og meldugangreb, der krævede intenst markarbejde, så humøret mange steder var i bund.
Så skiftede vejret: juli, august og september var næsten helt tørre med masser af solskinstimer og lun men ikke høj temperatur, så de druer, der havde overlevet prøvelserne først på sæsonen, modnede harmonisk. Da vejret blev ustabilt først i oktober, var høsten overstået stort set alle steder.
Udbyttet er i gennemsnit lavt, så planterne kunne koncentrere sig om at modne færre druer i den gode eftersommer. Hovedindtrykket er friske, sprøde, elegante vine med mindre vægt end 2015 men meget fin Pinot-karakter for de røde og god struktur. Hvidvinene er gerne rankere og lidt mere "klassiske" end 2015.